Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tikai 12 no 100 Saeimas deputātiem izrādījuši interesi par Latvijas ceļiem

Piektdien, 10. maijā ar braucienu pa dažādiem Vidzemes ceļu posmiem noslēgusies biedrības „Latvijas Ceļu būvētājs” rīkotā akcija ar mērķi Saeimas deputātiem izrādīt patieso situāciju uz Latvijas ceļiem.

Apzinoties to, ka galavārds Latvijas autoceļu nozares lemšanā pieder parlamentāriešiem, pavasarī, kad situācija uz ceļiem bija kļuvusi īpaši dramatiska, biedrība visiem Saeimas deputātiem nosūtīja uzaicinājumu piedalīties kādā no četriem tās rīkotajiem braucieniem. Uz šo aicinājumu atsaucās un iespēju iepazīties ar ceļu stāvokli valstī kopumā izmantoja 12 Saeimas deputāti.

Lai gan uz ielūgumu piedalīties braucienā pa Vidzemes ceļiem apstiprinoši bija atbildējis vislielākais deputātu skaits – 10 parlamentārieši, piektdien no rīta pie Saeimas ēkas pulcējās vien pieci deputāti - Inga Bite un Guntars Bilsēns (Reformu partija), Kārlis Krēsliņš un Romāns Naudiņš (Nacionālā apvienība Visu Latvijai! – Tēvzemei un Brīvībai/LNNK), kā arī pie frakcijām nepiederošais deputāts Jānis Upenieks. Kā redzams, nebija ieradies neviens pārstāvis no frakcijas, kuras deputāti iegādājas dārgus apvidus auto un kuriem acīmredzot tāpēc ceļu kvalitāte šķiet otršķirīga, norāda pasākuma organizatori.

Parlamentārieši kopā ar biedrības Latvijas Ceļu būvētājs un VAS Latvijas Valsts ceļi pārstāvjiem apskatīja dažādas kvalitātes un vecuma ceļus maršrutā Rīga – Inte – Lāde – Viļķene – Korģene – Salacgrīva – Ainaži – Staicele – Vīķi – Mazsalaca – Braslava – Vilzēnmuiža – Ozolmuiža – Dikļi – Dauguļi – Umurga – Vidriži – Mandegas, pēc tam atgriežoties Rīgā.

Kopumā vislielāko interesi par brūkošo ceļu problēmu izrādīja Reformu partijas un Nacionālās apvienības Visu Latvijai!Tēvzemei un Brīvībai/LNNK deputāti – no katra politiskā spēka pa pieciem deputātiem atrada laiku, lai klātienē iepazītos ar situāciju. Viens deputāts pārstāvēja Saskaņas centru, bet viens bija pie frakcijām nepiederošs deputāts. Diemžēl pasākumu pilnībā ignorēja tautas kalpi no Vienotības un Zaļo un Zemnieku savienības.

"Ļoti žēl, ka deputātiem un atsevišķām partijām ir tuva un mīļa strausa politika - neko neredzēt, neko nezināt. Tad arī nav brīnums, ka ceļi brūk, bet tautas kalpi kaut ko runā par veiksmes stāstu. Vismaz jācer, ka slinkajiem deputātiem pietiks apņēmības par braucienos redzēto un uzzināto painteresēties pie kolēģiem no citām frakcijām," saka biedrības Latvijas Ceļu būvētājs valdes priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Braucienu laikā deputātiem tika rādīti dažādas kvalitātes ceļi - gan pilnīgi sabrukuši, gan jauni, saremontēti ceļu posmi, kā arī tika stāstīts, kāpēc radusies kopumā katastrofālā situācija uz Latvijas ceļiem un kā to būtu iespējams labot.

A.Bērziņš arī secina, ka kopumā tie deputāti, kuri piekrita piedalīties braucienā, izrādīja lielu interesi gan par ceļu būves tehnoloģiju, gan finansējuma nepieciešamību, piekrītot, ka ceļu un līdz ar to arī nozares glābšanai ir nepieciešama tūlītēja rīcība.

Lai informētu Saeimas deputātus par ceļu nozares problemātiku un veicinātu viņu ieinteresētību situācijas uzlabošanā, biedrība Latvijas Ceļu būvētājs, kas apvieno 19 lielākos Latvijas ceļu būves uzņēmumus, pieņēma lēmumu pavasarī rīkot četrus braucienus pa Latvijas reģionu ceļiem. 12. aprīlī notika brauciens pa Kurzemes, 19. aprīlī – pa Zemgales, 26. aprīlī – pa Latgales, savukārt 10. maijā - pa Vidzemes kritiskākajiem ceļu posmiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas