Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Tiesībsargs: LM pārkāpusi ANO Konvekciju par invalīdu tiesībām, virzot pensijas likuma grozījumus

Labklājības ministrija ir pārkāpusi ANO Konvenciju par personu ar invaliditāti tiesībām, jo, virzot priekšlikumu iekļaut normu pensiju likumā, ka invaliditātes pensijas izmaksu pārtrauc uz laiku, kad invaliditātes pensijas saņēmējs ir izvēlējies saņemt bezdarbnieka pabalstu, nav konsultējusies ar personām ar invaliditāti, portālu _Diena.lv _informēja Tiesībsarga biroja pārstāve Ruta Siliņa.

Saeimā tiek izskatīti grozījumi likumā "Par valsts pensijām", kas paredz, ka invaliditātes pensijas izmaksu pārtrauc uz laiku, kad invaliditātes pensijas saņēmējs ir izvēlējies saņemt bezdarbnieka pabalstu. Šādus grozījumus Labklājības ministrija pamato, ka tādējādi vairs nebūs iespējams par darba zaudēšanu vienlaikus saņemt vairākus sociālās apdrošināšanas pakalpojumus - vienlaicīgi pabalstu un pensiju, līdz ar to tiks nodrošināta vienlīdzīga sociālās apdrošināšanas principa piemērošana attiecībā uz bezdarbnieka pabalsta saņēmējiem.

Latvijā ratificētā ANO Konvencija par personu ar invaliditāti tiesībām paredz, ka, pieņemot jebkādus lēmumus par jautājumiem, kas attiecas uz personām ar invaliditāti, valsts cieši konsultējas ar personām ar invaliditāti un tās aktīvi iesaista ar šo personu pārstāvošo organizāciju starpniecību. Latvijai ir saistošas šajā konvencijā ietvertās normas un Labklājības ministrijas un Saeimas uzdevums ir pildīt šo saistību, norādīja R.Siliņa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas