Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Tiesa Liepājā atsaka pieņemt uzņēmuma pieteikumu par Latvenergo tarifiem

Administratīvās rajona tiesas Liepājas tiesu nams atteicis pieņemt uzņēmuma Sātiņi-S pieteikumu, kurā lūgts izvērtēt Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas atbalstītos Latvijas energokompānijas Latvenergo elektroenerģijas tarifus, kuri stāsies spēkā 1.aprīlī.

Tiesa pieteikumu atteikusi pieņemt, ņemot vērā, ka regulatora lēmumi ir pārsūdzami nevis Administratīvajā rajona tiesā, bet gan Administratīvajā apgabaltiesā.

Tiesas lēmumu vēl iespējams pārsūdzēt 10 dienu laikā.

Sākotnēji Sātiņu-S pieteikums bija iesniegts Administratīvās rajona tiesas Rīgas tiesu namā, taču tas prasību nosūtīja pēc piekritības uz Liepāju.

Administratīvajā apgabaltiesā saņemti kopumā četri pieteikumi, kuros lūgts izvērtēt Latvenergo tarifu pamatotību. Pagaidām gan nav lemts par to tālāko virzību, sacīja tiesas priekšsēdētāja palīdze Līga Trubiņa.

Pieteikumus tiesā iesniegusi deputāte Rita Strode, saņemti arī divi vairāku privātpersonu pieteikumi, kas sagatavoti ar sabiedriskās organizācijas Marts un Kristīgi demokrātiskās savienības atbalstu. Pieteikumu iesniegusi arī Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija.

Jau vēstīts, ka Latvenergo elektroenerģijas gala tarifs  patērētājiem no 1.aprīļa pieaugs par 21%. Jaunie tarifi neskars 61% "Latvenergo" klientu, jo tos piemēros klientiem, kas gadā patērē vairāk par 1200 kilovatstundām (kWh). No 1.aprīļa visām mājsaimniecībām par pirmajām 1200 kWh būs jāmaksā līdzšinējais starta tarifs - 0,0825 lati (Ls)/kWh. Savukārt no 1201 kWh tiks piemērots pamata tarifs - 0,1074 Ls/kWh.

Pēdējo reizi elektrības tarifi Latvijā mainījās 2008.gada 1.aprīlī, elektrībai iedzīvotājiem sadārdzinoties par 39,2%, bet uzņēmumiem - vidēji par 36%. Pašreiz iedzīvotājiem elektrības tarifs ir 8,25 santīmi par kilovatstundu. Savukārt juridiskām personām tarifa izmaiņas ir atkarīgas no vairākiem faktoriem - pieslēguma sprieguma pakāpes, izvēlētā tarifa un patēriņa.

Kompānija Latvenergo ir Latvijas valstij piederošs energoapgādes komersants, kas nodarbojas ar elektroenerģijas un siltumenerģijas ražošanu un tirdzniecību, kā arī sniedz telekomunikāciju un informācijas tehnoloģiju pakalpojumus. Latvenergo koncernā ietilpst Latvenergo un pieci meitasuzņēmumi - Augstsprieguma tīkls, Sadales tīkls, Latvenergo Kaubandu, Latvenergo Prekyba un Liepājas enerģija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas