Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Tavars: Pīlēna kandidatūrai Valsts prezidenta amatam ir visas Apvienotā saraksta frakcijas atbalsts

Uzņēmēja, Apvienotā saraksta (AS) dibinātāja Ulda Pīlēna kandidatūru Valsts prezidenta amatam atbalsta visa AS Saeimas frakcija, aģentūrai LETA pavēstīja partiju apvienības frakcijas priekšsēdētājs Edgars Tavars.

"Apvienotā saraksta - Latvijas Zaļās partijas, Latvijas Reģionu Apvienības, Liepājas partijas" Saeimas frakcija vienbalsīgi jeb visi 15 deputāti pirms Lieldienām aicināja Pīlēnu kļūt par Valsts prezidenta kandidātu, un politiķis šodien informēja AS parlamentāriešus, ka piekrīt šim aicinājumam, norādīja Tavars.

AS deputāti aicināja Pīlēnu kļūt par pretendentu uz Valsts prezidenta amatu ar mērķi "stiprināt Latvijas drošību, nodrošināt dinamisku un tālredzīgu ekonomikas attīstību, vairot Latvijas starptautisko ietekmi un nacionālo interešu aizstāvību".

Līdz ar to ir "sācies ceļš" uz Pīlēna kandidatūras pieteikšanu oficiālajā termiņā, kas atbilstoši likumam ir no 9.maija līdz 13.maijam, norādīja frakcijas vadītājs.

Tavars atturējās plaši komentēt jautājumu, ar kuru deputātu balsīm Pīlēns varētu saņemt vismaz 51 balss atbalstu, kas vajadzīgs ievēlēšanai Valsts prezidenta amatā. Politiķis neizslēdza iespēju, ka AS dibinātājs par atbalstu varētu runāt arī koalīcijas partijām - par kādām sarunu iespējām gan esot jāprasa pašam Pīlēnam.

AS frakcijas priekšsēdētājs aicina pārējās koalīcijas frakcijas "neturēt kaķi maisā" un laikus izvirzīt savu vai savus kandidātus Valsts prezidenta amatam, lai nodrošinātu augstvērtīgas debates.

Politiķis norādīja, ka Valsts prezidenta kandidātu publiskas debates ir svarīgas, lai arī visa sabiedrība zinātu pretendentu nostāju jautājumos par Latvijas ārējās un iekšējās drošības nostiprināšanu, darbu pie starptautiskās ietekmes nodrošināšanas, nacionālo interešu aizsardzību, ekonomikas attīstīšanu un sociālajiem jautājumiem.

Kā ziņots, Pīlēns nolēmis kandidēt uz Valsts prezidenta amatu, intervijā aģentūrai LETA apliecināja politiķis. Pīlēns ir pirmais, kurš paziņojis par savu startu maijā gaidāmajās Valsts prezidenta vēlēšanās. Esošais Valsts prezidents Egils Levits pagaidām nav atklājis, vai kandidēs atkārtoti.

Pīlēns skaidroja, ka lēmums pieņemts, visu pamatīgi apsverot. Tāpēc tam esot bijis nepieciešams tik daudz laika, lai arī par Pīlēna kandidēšanu spekulēts jau ilgstoši.

"Lieldienu laiks ir nopietnu pārdomu laiks kristīgajā pasaulē. [..] Šis nav jautājums par gribēšanu vai negribēšanu. Pirms Ukrainas kara teicu, ka šis amats nav tas, ko man ļoti gribētos iekarot. Bet situācija pasaulē ir ļoti mainīga, un esam atbildīgi cilvēki - arī tie, kuri nāk politikā. Man aiz muguras ir 35 gadi uzņēmējdarbībā, pēc profesijas esmu arhitekts, un, lai tiktu skaidrībā ar šo ļoti lielo uzticības līmeni, ko "Apvienotā saraksta" deputāti man ir devuši, ir nepieciešams laiks. Lai saprastu, vai esmu gatavs nest šādu atbildību, lai pārrunātu ar ģimeni un lai sāktu kārtot lietas, kas saistītas ar uzņēmējdarbību, jo potenciāls Valsts prezidenta amats nav saistāms ar uzņēmējdarbību," pauda Pīlēns.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas