Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +21 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

SVF piešķir Latvijai nākamo aizdevuma daļu - 105 miljonus eiro

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) apstiprinājusi nākamā aizdevuma daļas piešķiršanu Latvijai - 105 miljonu eiro apmērā, informē Finanšu ministrija. 

"SVF valde ar šo lēmumu atzinīgi novērtē Latvijas valdības paveikto ekonomiskās krīzes pārvarēšanā un apliecina, ka programma tiek īstenota sekmīgi. Līdz ar to Valsts kasē tiek nodrošināta stabila līdzekļu rezerve, lai garantētu finanšu tirgu uzticību. Rezultātus var novērot jau šobrīd – strauji ir kritušās valdības obligāciju un starpbanku aizņēmumu likmes, tādējādi palīdzot iedzīvotājiem aizņemties komercbankās līdzekļus par zemākām procentu likmēm. Ņemot vērā ekonomiskos satricinājumus Eiropā, starptautiskā aizņēmuma līdzekļi mums ir nepieciešami, lai varētu novērst jebkādas bažas par valdības spēju pašlaik un arī nākotnē pildīt savas saistības. Pastāvot šādām bažām, tiek traucēta valsts ekonomikas atjaunošanās," komentējis finanšu ministrs Einars Repše (JL).

SVF izpilddirektora vietnieks Naojuki Sinohara pēc nākamā aizdevuma daļas piešķiršanas sacīja, ka Latvijas valdības fiskālās un finanšu sektora reformas ir palīdzējušas stabilizēt ekonomiku, nodrošinot to pret pēdējā laikā vērojamo nestabilitāti starptautiskajā finanšu tirgū, vēsta BNS.

Eksports un rūpnieciskā ražošana atjaunojas, norādīja Sinohara. Viņš uzsvēra, ka, lai atbalstītu straujāku izaugsmi un izpildītu eiro ieviešanas kritērijus, būs svarīgi turpināt finanšu taupības pasākumus, veicot strukturālās reformas, uzlabot konkurētspēju, un atjaunot veselīgu finanšu sistēmu.

"Konkurētspēja ir būtiski uzlabojusies. Algu un cenu papildu koriģēšana līdz ar strukturālajām reformām palīdzēs likvidēt nepilnības konkurētspējā, tālāk nostiprināt uzticību.. valūtas maiņas mehānismam un palielināt ekonomikas pieaugumu, pārorientējot ekonomiku uz eksporta sektoru," sacīja Sinohara.

Viņš piebilda, ka valdības spertie soļi finanšu sektora nostiprināšanā veicinās parādu pārstrukturēšanu, stimulēs kreditēšanu un atjaunos ekonomikas izaugsmi.

Līdz 2011.gada beigām Latvijā no starptautiskajiem aizdevējiem būs pieejami 7,5 miljardi eiro. Finansējums tiek lietots kā kredītlīnija, Latvijai no šīm valstīm naudu aizņemoties tikai vajadzības gadījumā. No aizdevuma varētu tiktu izmantoti ap 5 miljardiem eiro.  


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas