Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Sudraba būtu gatava izvērtēt piedāvājumu kandidēt prezidenta vēlēšanās

Ja valsts kontroliere Inguna Sudraba tiktu konkrēti uzrunāta kandidēt Valsts prezidenta vēlēšanās un gūtu pārliecību par vēlēšanu godīgumu, viņa šādu piedāvājumu nopietni izvērtētu, apliecināja I.Sudraba.

Valsts kontroliere gan uzsvēra, ka līdz šim neviena partija vai partiju apvienība viņu kandidēšanas uz Valsts prezidenta amatu jautājumā nav uzrunājusi.

"Politiķu publiskie izteikumi vai minējumi nevar būt par iemeslu, lai es nāktu klajā ar savu paziņojumu par gatavību kandidēt. Ja mani konkrēti uzrunās un es gūšu pārliecību atklātai un godīgai iespējai kandidēt, no savas puses atbildīgi un rūpīgi šādu uzaicinājumu izvērtēšu," sacīja I.Sudraba.

"Pieņemot lēmumu un uzņemoties šādu atbildību, tā pamatā būs mana pārliecība, ka mani personiskie uzstādījumi un attieksme pret valsti, kā arī līdzšinējā pieredze ļaus panākt tādu lēmumu pieņemšanu, kas nodrošinās ikviena Latvijas iedzīvotāja labklājību un mainīs sabiedrības attieksmi pret valsti. Es redzu nopietnas problēmas valsts pārvaldībā, tās padziļinās, jo cilvēku ticība valstij strauji mazinās un situācija var kļūt neatgriezeniska, lai to vispār spētu atjaunot. Valsts var pastāvēt tikai tad, ja to veido sabiedrībai, kurai ir apziņa par piederību nācijai un valstij," norādīja valsts kontroliere.

Jau ziņots, ka līdz šim par vēlmi atkārtoti kandidēt uz šo amatu paziņojis pašreizējais Valsts prezidents Valdis Zatlers. Citi kandidāti oficiāli nav nosaukti.

Saskaņā ar Valsts prezidenta ievēlēšanas likumu kandidatūras Valsts prezidenta amatam iesniedzamas Saeimas Prezidijam rakstveidā ne agrāk kā 50 dienas un ne vēlāk kā 45 dienas pirms esošā Valsts prezidenta pilnvaru laika beigām.

Prezidenta amata kandidāti ir jānosauc no šā gada 19.maija līdz 24.maijam, bet parlamenta Prezidijam no 29.maija līdz 8.jūnijam jāsasauc Saeimas sēde šī jautājuma lemšanai.

Valsts prezidentam Zatleram prezidenta pilnvaru termiņš beigsies 2011.gada 7.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas