Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Steidz slēgt līgumu par ātrās palīdzības transporta pakalpojumu

"Es neredzu pamatu, lai nenoslēgtu līgumu," ceturtdien preses brīfingā par ātrās palīdzības transporta pakalpojumu iepirkumu paziņoja Semjons Štrihs, Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadītāja p.i. NMPD jau pirmdien gatavojas slēgt līgumu ar konkursa uzvarētāju SIA Rīgas sanitārā transporta autobāze.

NMPD vadību nemulsina tas, ka tuvākajā laikā Iepirkumu uzraudzības birojs (IUB) plāno pārbaudīt šo iepirkuma konkursu.Veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) savukārt biedēja par to, ka vecais līgums ar uzvarētāju SIA _Sanitārā transporta autobāze_ beidzas šāgada 1.maijā, un, ja nebūs noslēgts jauns līgums Rīgas reģions palikšot bez ātrās palīdzības transporta. Viņai esot aizdomas, ka ažiotāžu ap šo konkursu radot auto tirgotāji, jo neesot nekāds noslēgums, ka jauno automašīnu tirgus esot apstājies. "Būtu pilnīgi neloģiski Veselības ministrijai nākt ar projektu, ka tagad būvēs garāžas, no kāda kaut ko pirks un uzturēs. Tā nav piekritības funkcija Veselības ministrijai," viņa sacīja. Tiesa, te jānorāda, ka tagad vienotajā NMPD pārņemtajos rajonos automašīnas ir pirktas vai dāvinātas, nevis nomātas. Ātrās palīdzības transporta pakalpojuma iepirkumu veselības ministres pakļautībā esošais NMPD iegādājies nevis par 21,6 miljoniem latu, kā sākotnēji minēts konkursa pieteikumā IUB mājas lapā, bet gan par 31,6 miljoniem latu.VM valsts sekretārs Armands Ploriņš preses brīfingā izteicās atzinīgi par šo iepirkumu konkursu: "Šī konkursa rezultātā mums ir izdevies samazināt tarifu pakalpojumam, tādējādi, (..) mēs ietaupīsim nedaudz vairāk par 170 000 pret to tarifu, kā mēs maksājam pašlaik". Viņš preses konferencē sauca skaitļu virtenes ar specifiskiem datiem par to, kādi būs tarifi par stundām, par kilometriem, kā arī kādas plānotas tarifu atšķirības mašīnām ar divriteņu piedziņu vai četrriteņu piedziņu, cenšoties pamatot, ka jaunais līgums būs izdevīgāks nekā iepriekšējais.Uzsākot šo konkursu IUB mājas lapā bija minēta NMPD prognozētā līgumsumma - 21,6 miljoni latu. Ministre par to medijiem vien sacīja: "Domājamā summa parādās tad, kad mājas lapā publicē - tur ir prasība tāda, ka jūs varat norādīt summu, jūs varat norādīt maksimālo summu, jūs varat norādīt minimālo summu, variet norādīt kaut kādu vidējo summu. Tā nekad nav tā summa, kas tiks izkonkursēta. Un pārmetumi, ka varēja nopirkt lētāk, bet nopirka dārgāk..Neko nenopirka!" Viņa uzsvēra, ka pakalpojumu pirks piecu gadu garumā un apmaksās pēc reālā mēneša paveiktā darba apjoma. Uz LR žurnālistes jautājumu, vai ir tāda prakse, ka līgumos šādas summas ierakstītas desmit miljonu latu robežās, veselības ministre atbildēja: "Jā, tāda prakse ir, bez šaubām. Jo līgumā ir jāfiksē maksimālā summa. (..) Tāda prakse ir, lai nebūtu jāorganizē atkārtoti ļoti sarežģīti konkursi".A.Ploriņš arī uzsvēra, ka jau konkursa nolikumā bija paredzētas 85 mašīnas. Tās esot bijušas baumas, ka sākumā bijusi prasība pēc 65 mašīnām, bet pēc tam pēc 85. Šāda prasība pēc "līdz 85 mašīnām" gan pieļauta tikai varbūtības formā, taču par 65 mašīnām atrunāts konkrēti, _Diena _pārliecinājās konkursa nolikumā.

Jautājums, kā pērkot ātrās palīdzības transporta pakalpojumu, radusies desmit miljonu latu novirze starp prognozēto līgumcenu un konkursa beigu summu, drīz pēc konkursa rezultātu paziņošanas ieinteresēja arī premjeru Valdi Dombrovski (JL). Viņš otrdien nosūtīja veselības ministrei Baibai Rozentālei rezolūciju , kurā prasa skaidrojumus par neatliekamās medicīniskās palīdzības transporta pakalpojumu iepirkumu Rīgas reģionālajam centram. Premjers arī IUB prasīja informāciju par iepirkuma procedūras norisi, tādēļ IUB otrdien pieprasīja NMPD pilnu dokumentāciju par šo konkursu, lai uzsāktu pārbaudes lietu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas