Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

SM vēl nav izvēlējusies kompāniju airBaltic stratēģiskā investora meklēšanai

Patlaban vēl nav atrasta konkrēta auditoru kompānija, kas tiks iesaistīta Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic stratēģiskā investora meklēšanā un pārbaudes veikšanā par airBaltic līdzšinējo darbību, taču tā būs starptautiski atzīta un tuvākajā laikā tiks sāktas pārrunas, aģentūru LETA informēja Satiksmes ministrijā.

Akcionāru līgumā ietvertos nosacījumus Satiksmes ministrija (SM) nekomentē, norādot, ka līguma projektam ir noteikts ierobežotas informācijas statuss, jo tas satur komerciālu informāciju. Taču SM pārstāvji atzīst, ka projektā ir noteikts mehānisms, kas nosaka, ka finanšu investoram līdz ar valsti jāpārdod savas akcijas, tiklīdz lidsabiedrībai tiks atrasts stratēģiskais investors.

Iepriekš investora pārstāvis Ralfs Dīters Montāgs-Girmess uz LETA jautājumu, vai pēc pāris gadiem savas airBaltic akcijas, ja tās iegūs, pārdos Latvijas valstij atpakaļ un par cik, atbildēja, ka viņam nav pienākuma pārdot savas akciju daļas kādā konkrētā laika periodā. Sekošot sarunas ar SM. Turklāt viņš skatīšoties, kāds būs stratēģiskais investors. "Tad es izlemšu, vai atstāt savas daļas uzņēmumā vai no tām atteikties," skaidroja investors.

SM arī norāda, ka piesaistītais konsultants - PwC - investoru nevērtēja. Tā veica aviokompānijas darbības vērtējumu Satiksmes ministrijas kā valsts akcionāra uzdevumā. Par šo darbu samaksu esot veicis airBaltic.

Tāpat SM atkārtoti uzsver, ka akcionāru līgums ar investoru nav parakstīts, jo, kā lemts, tas notiks pēc tam, kad Saeima atbalstīs priekšlikumu par airBaltic aizdevumu.

Kā ziņots, valdība vakar pēc aptuveni trīs stundas ilgas sēdes nolēma, ka pieņems Satiksmes ministrijas (SM) izraudzītā vācu investora Montāga-Girmesa piedāvājumu ieguldīt līdzekļus aviokompānijā airBaltic, kad Saeima būs devusi atļauju.

Iepriekš, 3.novembrī, Ministru kabinets lēma atbalstīt Prudentia atrasto nacionālās aviokompānijas airBaltic investoru, Vācijas uzņēmēju Montāgu-Girmesu, kura piedāvājums paredz ieguldīt aviokompānijā 52 miljonus eiro, bet valstij jāiegulda 80 miljoni eiro. Kopējais Latvijas aviokompānijas jaunais kapitāls 132 miljonu eiro apmērā veicināšot biznesa plānu un flotes modernizēšanu. Nākamajā dienā pēc valdības lēmuma Straujuma pieprasīja satiksmes ministra Anrija Matīsa (Vienotība) demisiju.

Vēlāk, 16.novembrī, valdība atbalstīja Satiksmes ministrijas priekšlikumu no Valsts kases aizdot airBaltic 80 miljonus eiro. Valdība nolēma, ka airBaltic pamatkapitāla palielināšanas darījumā jānodrošina ne tikai valsts, bet arī privātais ieguldījums.

Pērn airBaltic strādāja ar 254,18 miljonu eiro apgrozījumu un 10,67 miljonu eiro peļņu, liecina Firmas.lv informācija. Pašlaik airBaltic galvenais akcionārs ir Latvijas valsts ar 99,8% akciju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas