Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Šlesers pēc Nila Melngaiļa lūguma vasarā ticies ar Roulendu ģimenes pārstāvjiem

Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers (LPP/LC) raidījumā _Nekā Personīga _atklāj, ka  šovasar ticies ar Roulendu ģimeni. Tikšanās notikusi Rīgā un tās ierosinātājs bijis Parex bankas valdes priekšsēdētājs Nils Melngailis. Uz Latvijas galvaspilsētu un tikšanos ar Šleseru ieradies Roulends vecākais ar piecu cilvēku komandu. _Dienas _darījums nav bijis viņu sarunas tematu lokā. Jāpiebilst, ka ar N. Melngaili saistītās firmas _Riga Capital _darbinieki konsultēja arī bijušos laikraksta _Diena _darbiniekus, kuri vēlējās iegādāties avīzi no tās pašreizējiem īpašniekiem.

A. Šlesers norāda, ka tikšanos ar Roulendu ģimeni lūdza tieši N. Melngailis. "Tā notika vienu reizi. Tā bija oficiāla tikšanās manā kabinetā. Roulendus interesēja investīciju klimats. Cik noprotu, viņus nopietni interesēja investīcijas Parex bankā. Es sniedzu vispārēju informāciju par ekonomisko situāciju Rīgā. Tikšanās bija stundu gara un bija tikai vienu reizi," teic A. Šlesers. Viņš saprotot, ka ikviens  investors  pirms savas  pirmās investīcijas kādā valstī noskaidro, kāds ir investīciju klimats. "Es centos gan šo ģimeni tāpat kā  citus ieinteresēt investēt mūsu valstī. Bet šī tikšanās bija tikai vienu reizi un vairāk es diemžēl ar viņiem neesmu ticies," uzsver A. Šlesers.

Ar N. Melngaili saistītā Riga Capital darbinieki konsultēja arī bijušo laikraksta Diena vadību, kuri bija atraduši investoru, lai finansētu Dienas Mediju un Dienas Biznesa iegādi. Interneta lapā citadiena.lv teikts, ka investīciju un konsultāciju kompānijas Riga Capital valdes priekšsēdētāja Kristīne Bērziņa sniegusi "profesionālo palīdzību un draudzīgo atbalstu".

Jau vēstīts, ka a/s Diena un SIA Izdevniecība Dienas bizness pastarpināti pilnībā pieder Roulendu ģimenei no Lielbritānijas. Šīs ģimenes aizdevums pārvērsts akcijās un šobrīd tai pilnībā pieder Luksemburgā reģistrētā Nedela S.A., kas savukārt ir abu kompāniju īpašniece. A/s Diena un SIA Izdevniecība Dienas bizness pārdošanas darījums noslēdzās šī gada 3.jūlijā. Iepriekš abu kompāniju īpašnieks bija zviedru Bonnier Business Press.

a/s Diena valdes priekšsēdētājs Aleksandrs Tralmaks stāstīja, ka sākotnēji darījumam kā īstermiņa aizdevums tika izmantoti K.Norberga rīcībā esošie līdzekļi, tai skaitā Roulendu ģimenes nauda. No Bonnier puses bijis spiediens darījumu pabeigt līdz 3.jūlijam, Pēc tam tika panākta vienošanās ar Roulendu ģimeni, ka viņi kļūs par 100% īpašniekiem Nedela S.A.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas