Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Šlesers par cienījamu Valsts prezidenta amata kandidātu uzskata mācītāju Vanagu

Apvienības Par labu Latviju (PLL) pārstāvis Ainārs Šlesers par cienījamu Valsts prezidenta amata kandidātu uzskata luterāņu baznīcas galvu Jāni Vanagu.

Latvijas Televīzijas raidījumā 100.panta Preses klubs viņš pauda viedokli, ka koalīcijai būtu jāmeklē cits kandidāts, ja tā nespēs nodrošināt 55 balsis Valda Zatlera ievēlēšanai amatā uz otru prezidentūras termiņu.

„Ja Zatleram netiks nodrošinātas 55 balsis, tad ir jāsaprot, ka Zatlers, visdrīzāk, netiks pārvēlēts,” sprieda Šlesers.

Viņš uzskata, ka nav iespējams ievēlēt prezidentu „saknapinot” pozīcijas un opozīcijas balsis.

„Šodien Latvijai ir nepieciešams līderis. Ja gadījumā tas nav Zatlers, tad ir arī citi līderi – tā pati Vaira Vīķe – Freiberga ir pateikusi, ka viņa būtu gatava uzņemties atbildību. Tas būtu ļoti cienījams kandidāts. Bet ir arī citi kandidāti. Man šķiet, ka laikā, kad piedzīvojam ne tikai ekonomisku krīzi, bet arī garīgu krīzi, uz lietām jāskatās savādāk. Jāskatās cienījama kandidatūra, kura arī varētu iederēties, piemēram, ir cilvēks Jānis Vanags, kurš ir ne tikai luterāņu baznīcas galva, bet arī autoritāte visiem. Ja gadījumā koalīcija nespēj vienoties par Zatleru, tad jāgriežas pie šāda cilvēka un jāaicina viņu kļūt par prezidentu,” turpināja Šlesers.

Vienlaicīgi viņš pauda, ka PLL atbalstīs Zatleru, ja viņam būs 55 koalīcijas deputātu balsis.

Apvienības viens no līderiem Andris Šķēle televīzijas raidījumā atkārtoti pauda, ka balsos par Zatleru, ja viņš tiks izvirzīts.

„Es Zatlera kungu esmu atbalstījis vienmēr. Uzskatu, ka tie, kas šobrīd piesakās Zatlera kungu atbalstīt, ja viņi ir patiesi, viņiem publiski vajadzētu atvainoties par ķengām, ko pirmajā prezidentūras gadā meta viņam sejā. Tikai tad, kad viņi būs atvainojušies, es pa īstam ticēšu, ka tās 55 balsis ir garantētas. Ja tad vēl ir kāds šaubīgs, tad mūsu astoņas balsis, visticamāk, dabūs,” izteicās Šķēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas