Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +16 °C
Apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Skaidrību par 2010. gada budžetu un nodokļiem sola līdz 1. oktobrim

Premjers Valdis Dombrovskis (JL) sola, ka nākamā gada budžets Saeimā tiks iesniegts līdz 1. oktobrim. Līdz tam arī būs pilnīgi skaidrs, vai atbilstoši SVF adresētajai nodomu vēstulei valdībai vajadzēs īstenot pievienotās vērtības nodokļa celšanu.

Premjers uzsvēra, ka atbilstoši budžeta izstrādes grafikam tuvākā mēneša laikā tiks sagatavots nākamā gada ieņēmumu prognozes, kā arī tiks gatavoti nākamgad plānotie budžeta izdevumi. Atkarībā no tā, vai izdosies deficītu samazināt par 500 miljoniem, būs skaidrs, vai tiks celts pievienotās vērtības nodoklis un arī ieviests Starptautiskā Valūtas fonda ieteiktais progresīvais nodoklis.

No premjera sacītā izriet, ka vēlākais jau septembrī vajadzētu būt skaidram, vai izdodas sabalansēt budžetu bez nodokļu celšanas. Pagaidām vēl nav apstiprinātas oficiālās ieņēmumu prognozes, taču valdība rēķinās, ka gan ekonomikas, gan ieņēmumu kritums turpināsies. Pēc V. Dombrovska teiktā, pagaidām provizoriski tiek lēsts, ka nākamgad iekšzemes kopprodukts samazināsies par 4%. Lai arī pagaidām pēc Finanšu ministrijas informācijas faktiskie nodokļu ieņēmumi ir mazāki nekā prognozētie, tomēr papildus šā gada budžeta grozījumi valdība neplānojot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas