Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

SC rosina atļaut priekšlaicīgi pensionēties par invalīdiem uz mūžu atzīto bērnu vecākiem

Vecāki, kuri audzina bērnu, kurš vecumā līdz 18 gadiem atzīts par invalīdu uz mūžu, būtu tiesīgi doties pensijā piecus gadus ātrāk, ja viņa stāžs nav mazāks par 30 gadiem, šādus grozījumus Saeimas Prezidijam iesniegusi politiskā apvienība Saskaņas centrs (SC).

SC Saeimas frakcija grozījumus paredz likumā “Par valsts pensijām”. Patlaban likums nosaka, ka tiesības piecus gadus ātrāk par noteikto termiņu (57 gadu vecumā) doties pensijā ir vecākam, kurš audzina bērnu – invalīdu kopš bērnības, ja diagnoze viņam noteikta līdz 8 gadu vecuma sasniegšanai. Ja bērns ticis atzīts par invalīdu uz mūžu pēc 8 gadu vecuma, vecākam nav tiesību pretendēt uz ātrāku pensionēšanos.

“Tas ir absolūti netaisnīgi! Arī pēc 8 gadu vecuma sasniegšanas bērns dažādu traumu vai slimību rezultātā var tikt atzīts par invalīdu uz mūžu. Šādā situācijā vecāki, kuru bērniem diagnoze tikusi noteikta vēlāk, ir diskriminēti – lai gan neatkarīgi no tā, kad atklāta slimība, runa jebkurā gadījumā ir par invaliditāti uz mūžu,” savu viedokli pauda Saeimas SC frakcijas deputāts Andrejs Klementjevs. Deputāts piebilda, ka jānovērš šī netaisnība, ko radījusi likumā automātiski pārnesta vēl padomju laikos iedibināta norma.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas