Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 17. jūnijs
Artis, Artūrs

Saskaņots Latvijas un ES saprašanās memorands

Saņemts Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu atbalsts par tālāku ES un Latvijas Papildu saprašanās memoranda projekta tālāku virzību, informē Finanšu ministrija (FM). Ceturtdien Eiropas Komisija (EK) ES Ekonomikas un finanšu komitejas ietvaros, kurā ir pārstāvētas visu ES dalībvalstu Finanšu ministrijas un centrālās bankas, konsultējās par dokumentiem ar visām dalībvalstīm. Tālāk to virzīs izskatīšanai ES komisāru kolēģijā.


Memorandu no Latvijas puses parakstīs Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL), finanšu ministrs Einars Repše (JL), Latvijas Bankas prezidents Ilmārs Rimšēvičs, kā arī Finanšu un kapitāla tirgus komisijas priekšsēdētāja Irēna Krūmane, savukārt no ES puses – ES ekonomikas un monetāro jautājumu komisārs.

Memoranda parakstīšana notiks neklātienē, un pēc parakstīšanas tas būs pieejams publiski.

Kā norāda FM, dokuments būs turpinājums Latvijas starptautiskā aizņēmuma programmai un ir starptautisko aizdevēju pārskata misijas Latvijā maija beigās un jūnija sākumā sekmīgs rezultāts.

Memorandā ir aktuālais Latvijas ekonomiskās situācijas novērtējums, secinot, ka ir vērojamas Latvijas ekonomikas atlabšanas pazīmes. Dokumentā ir fiksētas vienošanās par 2011.gada valsts budžeta sagatavošanas darbiem un nepieciešamo konsolidācijas apmēru, kas sagaidāms 395-440 miljonu latu apjomā. Tāpat memorands paredz turpināt Latvijā stingru fiskālo politiku un veikt strukturālās reformas, lai atgrieztos uz ekonomikas izaugsmes ceļa, piemēram, veikt uzlabojumus ES fondu apguvē, publiskā iepirkuma regulējumā, nodarbinātības pasākumu īstenošanā, kā arī cīņā ar ēnu ekonomiku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kultūras ministre Logina atkāpjas no amata

Kultūras ministre Agnese Logina (P) nolēmusi personīgu iemeslu dēļ atkāpties no ministres amata, un šos pienākumus viņa beigs pildīt 17.jūnijā, aģentūru LETA informēja Kultūras ministrijas sabi...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas