Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +23 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 1. jūlijs
Rimants, Imants, Ingars, Intars

Rīgas pilī secina, ka sociālo partneru dialogs ar valdību nav pārtraukts

"Sarunā guvu pārliecību, ka visas puses ir labi informētas par budžeta pieņemšanas norisi. Katram ir savs viedoklis, bet darbs ir paveikts, un valdība uzņemas pilnu atbildību par budžeta virzību un pieņemšanu Saeimā," paziņojis Valsts prezidents Valdis Zatlers pēc trešdienas sarunām Rīgas pilī, kur viņš aicināja darba devējus, arodbiedrības un premjeru.

"Fakts, ka process ir nepārtraukts, dialogs ir nepārtraukts un jaunie uzdevumi, pie kuriem Trīspusējā sadarbības padome kopā ar sociālajiem partneriem ķersies tūlīt pēc budžeta pieņemšanas Saeimā, ir skaidri definēti," pārliecinājies prezidents. Sarunas pilī ilga vairākas stundas.

"Darāmo darbu vēl ir ļoti daudz. Tā bija neprecīza interpretācija, ka sociālais dialogs aprāvās," Latvijas televīzijas raidījumā Kas notiek Latvijā, komentēja premjers Valdis Dombrovskis (JL). Viņš norādīja, ka 2010.gada budžets nevarot nekādu sajūsmu izsaukt, jo "nomazināt budžetu par 500 miljoniem, lai visi būtu apmierināti, manuprāt, tas nav iespējams". Darbs tiks turpināts arī pēc budžeta iesniegšanas Saeimā.

"Mēs nevienā brīdī neteicām, ka pārtraucām dialogu, no kurienes ir šādas ziņas? Mēs norādījām vien, ka neatbalstām budžetu," žurnālistiem pēc sarunām Rīgas pilī skaidroja Latvijas Darba devēju konfederācijas prezidents Vitālijs Gavrilovs. Arī ģenerāldirektore Elīna Egle atzina, ka prezidentam bija radies iespaids, ka sociālie partneri līdz paziņojumu, ka neatbalsta nākamā gada budžeta projektu, ir pārtraukuši jebkādu dialogu ar valdību, tomēr tā neesot. Viņa pauda, ka šā gada budžeta grozījumi spējuši pierādīt, ka trīspusējam dialogam ir jēga un tādējādi var ietekmēt politiķu lēmumus.

Prezidenta preses sekretāre Ilze Rassa aģentūrai BNS skaidroja, ka bažas par sociālo partneru un valdības komunikāciju šīs dienas sarunās pauda gan premjers, gan sociālie partneri. Līdz ar to valsts galva nolēma sasaukt kopīgu tikšanos, lai noskaidrotu apstākļus un nepieļautu dialoga pārtraukšanu.

Jau ziņojām, ka Valsts prezidents šovakar negaidīti uz Rīgas pili aicinājis Ministru prezidentu, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības pārstāvjus. Viņš secināja, ka sociālie partneri sevi uzskata par bezpalīdzīgiem un viņi uzskata, ka viņiem ir jāpaiet malā un tikai jāprotestē. Mans uzdevums dabūt atpakaļ visas iesaistītās puses pie sarunu galda, kamēr budžets nonāk balsojumā Saeimā, iepriekš uzvēra V.Zatlers. Viņš uzsvēra, ka negrib nonākt pie 2007.gada situācijas, kad Aigara Kalvīša (TP) valdība nespēja vienoties ar sociālajiem partneriem, tādējādi radot lielas problēmas.

Sociālie partneri šodien paziņoja, ka nevar atbalstīt nākamā gada budžeta projektu. No sociālo partneru puses tika uzsvērts, ka nodokļu palielinājums no biznesa puses viennozīmīgi nav atbalstāms un pieņemams. Savukārt citi sociālie partneri pauda viedokli, ka piedāvātais budžets ir uzskatāms par ''antisociālu''. ''Mēs no šī procesa esam ''out of game'' [izslēgti no spēles]'', iepriekš izteicās darba devēju līderis V.Gavrilovs.

(papildināts viss teksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas