Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Rīgas ostā notikušās avārijas iespējamais iemesls - neiztīrīta cisterna

Iespējamais iemesls, kāpēc ceturtdienas naktī Rīgas ostas teritorijā noplūda bīstamā viela, ir neiztīrīta cisterna, aģentūrai BNS teica Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāve Inese Veisa.

Viens no iemesliem, kamdēļ notika vielas uzkaršana, varētu būt tas, ka tā iepildīta neiztīrītā cisternā, kurā palikušas citas vielas, līdz ar to, acetona ciānhidrīnam nonākot saskarē ar tām, tvertne uzkarsa.

"Kad cisterna uzkarsa, radās vielas iztvaikošana", sacīja Veisa.

Precīzākus iemeslus, kādēļ notika avārija, noskaidros izmeklēšanā, kurā iesaistījusies Valsts policija ar sākto kriminālprocesu.

Patlaban cisterna ar bīstamo acetona ciānhidrīnu ar ūdens palīdzību ir atdzesēta līdz 90 grādiem, kas nozīmē, ka to ar policijas eskortu var nogādāt citā vietā. Uzņēmums "Biolar" cisternu pārvedīs uz Olaini, aģentūrai BNS pastāstīja "Biolar" ģenerāldirektors Nikolajs Samodurovs.

Tas, vai inde nonākusi arī Daugavā, būs zināms līdz ceturtdienas vakaram, jo vēl tiek veiktas pietiekami sarežģītās analīzes. Tad arī būs zināms, vai upē drīkstēs peldēties vai ņemt ūdeni.

Jau vēstīts, ka Rīgas ostā, Baltijas konteineru termināļa teritorijā, ceturtdien agrā rīta stundā notika lielākā ķīmiskā avārija ilgākā laika posmā.

Atbildīgie dienesti ceturtdien naktī saņēma informāciju, ka vienā no uzņēmumam "Biolar" piederošajām acetona ciānhidrīna tvertnēm Rīgas ostā strauji palielinājies spiediens, tāpēc nostrādāja drošības vārsts, un neliela daļa no bīstamās vielas gāzes veidā izplūda.

Sākotnējā informācija liecināja, ka tvertnē ir palielināts spiediens, un pastāvēja sprādziena draudi, tāpēc tika evakuēti iedzīvotāji. Sprādziena draudi vairāku stundu laikā tika likvidēti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jauniešiem svarīga ir droša un uzticama vide

Par jauniešu paškaitējuma iemesliem un to, kā novērst cēloņus, kuri jauniešus stimulē nodarīt sev pāri, Guntars Gūte sarunājas ar bērnu un jauniešu psihoterapeitu Nilu Saksu Konstantinovu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas