Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Prezidents Bērziņš atturas no komentāriem, vai SC būtu jāatzīst okupācijas fakts

Valsts prezidents Andris Bērziņš piektdien, apmeklējot Okupācijas muzeju, atturējās no komentāriem, vai apvienībai Saskaņas centrs (SC) būtu jāatzīst Latvijas okupācijas fakts.

Muzeja apmeklējuma laikā prezidents neatbildēja uz jautājumu, vai SC būtu jāatzīst Latvijas okupācijas fakts, jo pašlaik ir priekšvēlēšanu laiks un tas daudziem liktu domāt, ka viņš atbalsta vai neatbalsta kādu politisku spēku.

Bērziņš piektdien pauda viedokli, ka labāk par Okupācijas muzeju Latvijas vēsturi izstāstīt nevar. Viņš žurnālistiem atzina, ka muzejā ir bijis daudzas reizes, kā arī vedis savus ārvalstu viesus uz muzeju, lai viņiem izskaidrotu Latvijas vēsturi.

"Daudziem viesiem iepriekšējos gados radās jautājumi par Latvijas vēsturi, tāpēc es viņus vedu uz Okupācijas muzeju, lai šo vēsturi izskaidrotu. Manuprāt, Latvijas vēsturi izklāstīt labāk, kā šeit tas ir izdarīts, nav iespējams," sacīja Bērziņš.

Prezidents norādīja, ka, apmeklējot muzeju, vienas stundas laikā var ļoti labi izvērtēt tajā izvietotos materiālus un cilvēkam, kuram ir šaubas par to, kas ir noticis, šaubas ir iespējams kliedēt. Bērziņš uzsvēra, ka Okupācijas muzejā vēstures notikumi ir detalizēti izklāstīti.

Apmeklējot Okupācijas muzeju, Bērziņš aplūkoja muzejā esošo ekspozīciju, iepazinās ar tā izglītības programmām un muzeja darba ikdienu, kā arī nākotnes iecerēm, tostarp plānoto piebūvi Nākotnes nams un ekspozīcijas paplašināšanu.

Okupācijas muzeja valdes locekle Dzintra Bungs norādīja, ka muzeja nākotnes plānos ietilpst vairāk lietot multimediālas iekārtas, jo tās palīdzēs atspoguļot vairāk vēstures faktu, kā arī aizņem mazāk vietas.

Tāpat viņa pastāstīja, ka līdz ar jauno piebūvi esošā ekspozīcija tiks papildināta ar materiāliem par Latviju, kāda tā bija pirms okupācijas. Paredzēts arī izvietot materiālus, kas spilgtāk parādīs okupācijas sekas.

Jau vēstīts, ka Bērziņš piektdien apmeklēja Okupācijas muzeju. Vizītes laikā prezidents tikās ar muzeja vadību, kā arī iepazinās ar muzeja plānoto piebūvi Nākotnes nams un ekspozīcijas paplašināšanu.

Okupācijas muzeja piebūvi Nākotnes nams, kurā iekārtos jauno ekspozīciju un okupācijas upuru piemiņas memoriāla kompleksu, paredzēts uzbūvēt līdz 2013.gada beigām. Valdība jūlija sākumā nolēma nākamā gada budžetā un turpmākajos gados paredzēt ilgtermiņa saistības memoriāla projekta īstenošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vai karsējamā tabaka izspiedīs cigaretes?

Tabakas lietošanai ir tūkstošiem gadu sena vēsture. Neskatoties uz to, ka smēķēšanas kaitīgā ietekme ir vispārzināma, daudzi joprojām turpina smēķēt – pasaulē ir vairāk nekā miljards dažādu tabak...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas