Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Premjers plāno strādāt līdz vēlēšanām

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) plāno vadīt valdību līdz 11. Saeimas pilnvaru beigām vai vēl ilgāk, ja tā lems vēlētāji, Dienu informēja premjera pārstāvis Mārtiņš Panke. Viņš norāda, ka «acīmredzot baumas par V. Dombrovska iespējamo amata maiņu ir ieinteresēti uzturēt atsevišķi politiskie spēki, tai skaitā tie, kas ir noguruši no atrašanās opozīcijā».

Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kurš trešdien intervijā _Neatkarīgajā_atsvaidzināja jau iepriekš medijos aprakstīto tematu par premjera iespējamo pārcelšanos darbā uz kādu Eiropas institūciju, Dienai nevarēja konkretizēt, kas ar to ir domāts.

Taču ar intervijā sacīto A. Brigmanis rada iespaidu, ka premjers pošas kaut ko savā dzīvē mainīt un būs jāmeklē jauns valdības vadītājs. «Par to, ka viņam kaut kāds amats tur [Eiropā] tiks piedāvāts, es nešaubos. Dombrovskis ar līdzšinējo darbu to ir pelnījis, un viņš tam tiek gatavots. Dombrovskis ir salīdzinoši jauns, un viņš tā nevar apstāties savā karjeras izaugsmē,» stāsta A. Brigmanis. Tiesa, viņš piebilst, ka nezina, vai tas notiks pavisam drīz vai vēlāk.

Lai gan V. Dombrovskis ir izaudzis līdz Eiropas politikas līmenim, viņš ir ļoti vajadzīgs Latvijai, Dienai sacīja Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete (Vienotība). Viņa uzskata, ka kolēģa «pārcelšanās» uz Eiropu vai kādu citu starptautisko institūciju varētu sākties ne agrāk kā pēc 2014. gada jūnijā paredzētajām Eiropas Parlamenta vēlēšanām. Taču, visticamāk, tas varētu notikt tikai pēc Latvijas prezidentūras Eiropas Savienībā, kas ir 2015. gada pirmajā pusē. Šobrīd Latvijā nav redzams pārliecinošs, V. Dombrovskim alternatīvs premjera kandidāts, kas atbilstu ES prezidentūras valdības vadītāja standartam, uzskata S. Kalniete. Kārtējās Saeimas vēlēšanas paredzētas 2014. gada rudenī, kad darbu sāks jaunā - Latvijas prezidentūras ES valdība.

V. Dombrovskis, ar kura viedokli iepazīstināja viņa pārstāvis M. Panke, tagad «aktīvi veido Latvijas starptautisko reputāciju, lai nodrošinātu nepieciešamo ES partneru atbalstu Latvijas iestājai eirozonā 2014. gadā un Latvijas kā līdzvērtīga partnera interešu nodrošināšanu arī citās jomās». Kāds premjeram tuvu stāvošs cilvēks, kas pārzina Eiropas politiku, uzskata, ka V. Dombrovskim, visticamāk, ir jānoved Latvija līdz eiro ieviešanai 2014. gadā. Bijušie premjeri arī nevarot iet uz kuru katru amatu un pēc būtības atrodas virs ES komisāru līmeņa. «Runas par nogurušā Dombrovska paaugstināšanu uz Eiropu ir Vecrīgas politiskā ķēķa sacepums,» teica kāds Vienotības biedrs. Arī Reformu partijas līderis Valdis Zatlers uzskata, ka tas ir izplatīts konkurentu sabiedrisko attiecību paņēmiens - nepārtraukti atkārtot kādu viedokli, lai tas iespiežas atmiņā, šajā gadījumā ar mērķi sēt šaubas par premjera vēlēšanos vadīt valdību, skaidro V. Zatlers, kurš personīgi ir pārliecināts, ka V. Dombrovskis vēlas un var vadīt valdību līdz Saeimas pilnvaru beigām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas