Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Premjers kritizē IZM sadarbību ar pedagogu arodbiedrību

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) izsaka neizpratni par Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) sadarbību ar Latvijas Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrību, izstrādājot un saskaņojot grozījumus saistībā ar atlaišanas pabalstiem.Valdības sēdes materiālos ir pieejama IZM valsts sekretāra M.

Gruškevica 13.maijā parakstīta vēstule Finanšu ministrijai, kurā valsts sekretārs lūdz papildināt grozījumu projektu ar jau minētajiem 11.panta redakcijas grozījumiem, kas tieši attiecas uz skolotāju atlaišanas pabalstu apmēra samazināšanu, norāda premjers.„Nav skaidrs, kādēļ divu nedēļu laikā, kopš grozījumu virzīšanas, IZM nav radusi iespēju šo jautājumu risināt sarunās ar izglītības darbinieku arodbiedrību. Arī šo pirmdien manis iniciētajās sarunās, kur piedalījās abas puses, no ministrijas par šo tematu netika bilsts neviens vārds. Rezultātā šodien izglītības darbinieku arodbiedrība ir nostādīta pret valdību, lai gan jautājums noteikti ir risināms sarunu ceļā, nevis konfrontācijā,” uzskata V.Dombrovskis.

Aģentūra LETA vēstī, ka pie pedagogu arodbiedrības vadības ministrijas pārstāvji ieradās aptuveni vienlaikus ar lēmuma pieņemšanu valdībā par atlaišanas pabalstiem. Ministriju pārstāvēj tās parlamentārais sekretārs Rolands Broks un Finanšu departamenta direktore Inga Štāla kopā ar izglītības un zinātnes ministres padomnieci Ņinu Lindi. Sarunā ar ministrijas pārstāvjiem arodbiedrība konceptuāli atbalstīja pedagogu darba samaksas samazināšanu visiem skolotājiem, nevis darba likmes palielināšanu, kas iepriekš tika minēts kā optimālākais variants, vēstī aģentūra LETA.

Lai rastu abpusēji pieņemamu risinājumu, Ministru prezidents uzdevis ministrijai atjaunot sarunas ar arodbiedrībām un nākt klajā ar priekšlikumiem iespējami ātrāk, uzsverot, ka šis jautājums līdzīgi visiem, kas tiek skatīti budžeta grozījumu kontekstā, ir atvērts diskusijām arī šīs piektdienas valdības sēdē.

Jau vēstīts, ka valdība šodien nolēma, ka atlaišanas pabalsts vienas mēnešalgas apmērā būs visiem sabiedriskajā sektorā strādājošajiem, kaut sākotnējais priekšlikums paredzēja to piemērot vien pedagogiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas