Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Premjers: ja veselības ministre spēs sagatavot priekšlikumus, nebūs vajadzības viņu mainīt

Pašreizējā situācijā ceram, ka tomēr [veselības] ministre [Baiba Rozentāle] sagatavos priekšlikumus un spēs nodrošināt adekvātu finansējuma sadalījumu nozares iekšienē, un tādā gadījumā, protams, ministri mainīt nebūs nepieciešamības. Ja tas nenotiek un ministre nav spējīga konstruktīvi strādāt, tad, protams, būs problēmas.

Tās ar Tautas partiju (TP) tādā gadījumā būs jāpārrunā, tā intervijā _Latvijas Televīzijas_ raidījumā _100.pants _pirmdien teica premjers Valdis Dombrovskis (JL).Vaicāts, vai pats nejūtas ķīlnieka lomā, jo B.Rozentāles nomaiņa varētu nozīmēt, ka TP aiziet no valdības, viņš pauda viedokli, ka šis jautājums ar TP ir jārunā. Viņaprāt, ir svarīgi, lai sanāksmē piedalās arī TP vadība, lai ir skaidrs, vai tas ir TP politisks uzstādījums vai ministres pašdarbība. "Domāju, ka atbildi uz šo jautājumu mēs drīz saņemsim," piebilda V.Dombrovskis.

Pēc viņa teiktā, jaunā budžeta sagatavošana būs laiks, kas rādīs, vai ministre ir gatava strādāt.

Pirmdien koalīcijas padomes sanāksmē panākta vienošanās sasaukt vēl vienu sanāksmi, kurā piedalīsies partiju pārstāvji, kas speciālizējušies veselības aprūpes jautājumos. Iecerēts vērleiz detalizēti pārrunāt situāciju, izvērtēt veselības aprūpes budžeta iekšējās pārdales iespējas. Piemēram, ZZS par to iesniedza arī rakstiskus priekšlikumus.

Premjers piekrita, ka patlaban slimnīcām tiek piemērots neproporcionāli liels samazinājums, un, pēc viņa vārdiem, šodienas sanāksmē nav izdevies iegūt skaidrību, kādēļ tas tā ir.

Viņš arī norādīja, ka veselības aprūpes jomai būs pieejami papildu līdzekļi – vēstulē Starptautiskajam Valūtas fondam ir paredzēta virkne tā saucamā sociālās drošības spilvena pasākumu, tai skaitā, par veselības aprūpes pieejamības uzlabošanu maznodrošinātajiem. Par pieejamajām summām gan vēl būšot jārunā.

V.Dombrovskis teica, ka pēc finansējuma apjoma esam atgriezušies apmēram 2006.gada situācijā. "Atteicīgi jautājums tiešām ir par līdzekļu sadali ministrijas iekšienē," atzina premjers. Vaicāts, kur paliek nauda, viņš teica, ka, tai skaitā, tas ir birokrātiskais aparāts un agēntūras, kur finansējuma samazinājums bija mazāks par uzdotajiem 30%. Tās ir arī  medikamentu programmas, kur arī samazinājums praktiski nav veikts.

"Ministes kundze nezin kāpēc ir izlēmusi visu samazinājumu koncentrēt tieši uz slimnīcām." Sadarbības padomē šodien skaidri pateikts, ka šāda situācija nav pieņemama. "Ir jāsagatavo pārdales priekšlikumi, ja ministrija nav spējīga neko labāku sagatavot, tad kaut vai ņemot par pamatu ZZS frakcijas rakstiski iesniegtos priekšlikumus," uzskata V.Dombrovskis.

"Ja ministres prioritāte ir maksimāli apgriezt līdzekļus slimnīcām, tad ir jautājums, kādēļ ministrei ir šāda prioritāte. Jo līdzekļus gandrīz pusmiljarda latu ietvaros var sadalīt arī savādāk," teica valdības vadītājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas