Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Piešķir tiesības ministram anulēt pašvaldības deputāta mandātu par neattaisnoti kavētām sēdēm

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Pašvaldības domes deputāta statusa likumā, ar kuriem vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram piešķirtas tiesības anulēt pašvaldības deputāta mandātu, ja deputāts trīs mēnešos neattaisnoti nepiedalīsies pusē no domes sēdēm.

Deputāta mandātu varēs anulēt, ja trīs mēnešu laikā tas nebūs piedalījies vairāk nekā pusē no kārtējām domes sēdēm.

Likumā arī saglabāsies tagad precizētā pieeja, ka šādā gadījumā anulēt mandātu tiesības būs arī domei.

Šodien Saeima galīgajā lasījumā pieņēma arī saistītos grozījumus Pašvaldību likumā. Kā aģentūru LETA informēja Saeimas Preses dienestā, ar grozījumiem noteikts, ka vismaz trešā daļa domes deputātu varēs sasaukt kārtējo domes sēdi, ja līdzšinējā dome nav spējīga pildīt savus pienākumus. Ja mēneša laikā šāda sēde netiks sasaukta, tad pašvaldības izpilddirektors domes sēdi varēs lūgt sasaukt Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju.

Patlaban pašvaldības domi Saeima var atlaist ar likumu un iecelt pagaidu administrāciju, ja pašvaldība trīs sēdes pēc kārtas nav spējīga pieņemt lēmumus kvoruma trūkuma dēļ.

Grozījumus virzīja Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisija. LETA jau ziņoja, ka minētie jautājumi ir aktualizējušies saistībā ar situāciju finanšu grūtībās nonākušajā Rēzeknes pilsētas domē.

Pēc finanšu pārkāpumu konstatēšanas un Rēzeknes domes priekšsēdētāja Aleksandra Bartaševiča atstādināšanas viņa vadītā Rēzeknes valdošā partija "Kopā Latvijai" ir atzinusi, ka apzināti sabotē domes sēdes, lai panāktu domes sastāva atlaišanu un jaunas vēlēšanas.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministre Inga Bērziņa (JV) ir aicinājusi domes deputātus atsākt darbu vai nolikt deputātu mandātus, atzīmējot, ka viņai ir tiesības, nevis pienākums atlaist domi, ja tās deputāti nenāk uz sēdēm un šādā veidā aptur domes politisko darbu.

pievienota 4. un 5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas