Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Piedraudot ar policiju, pavēl pirkt piparkūkas

Gada nogalē kādai liepājniecei Maximas veikalā apsargs draudēja ar policiju, ja sieviete neiegādāsies piparkūkas.

Gadumijā Milda Veikšāne devās iepirkties uz tuvējo veikalu Maxima, kas atrodas M. Ķempes ielā 9, bet pat prātā neienāca, ka viņai būs jāpiedzīvo tik milzīgs pazemojums, kā dēļ bijusi gandrīz uz nervu sabrukšanas robežas. Viņa, pēc veikala apsarga teiktā, esot ēdusi piparkūkas, taču pati to kategoriski noliedz, vēsta laikraksts Kurzemes vārds.

Sieviete staigājusi pa veikalu, piegājusi pie vienas kastes ar piparkūkām, kurām nav bijusi norādīta cena, tādēļ devusies pie kases, lai samaksātu par saviem pirkumiem. Pati sieviete sava veselības stāvokļa dēļ piparkūkas ēst nedrīkst – viņai ir ārsta apstiprinājums par problēmām ar kuņģi, viņa ir arī onkoloģijas slimniece. Pie kases pienācis apsargs un aicinājis sievieti līdzi uz novērošanas istabu, kur apgalvojis, ka sieviete ēdusi piparkūkas. Viņš rādījis videoierakstu, kurā gan neesot saskatāms.

Apsargs palicis pie sava un piedāvājis divus variantus: izsaukt policiju vai nopirkt 200 gramus cepumu. Sieviete miera dēļ izvēlējusies nopirt piparkūkas. Apsargs pierakstījis sievietes personas datus, iebēris 263 gramus piparkūku un licis par tām samaksāt 53 santīmus, un ļāvis sievietei iet. 

Sievietes meitai, dodoties pie veikala vadības, skaidrots,  ka viņas mamma vēl tikusi cauri lēti. Pie mazākā pārkāpuma veikalā liekot cilvēkiem piepirkt pilnu somu ar precēm, samaksāt un atstāt veikalā. Tas ieviests, lai iztrūkuma gadījumā pārdevējām nevajadzētu maksāt no savas kabatas.

Savukārt Maxima Latvija  pārstāvji norāda, ka situāciju nevar vērtēt tik vienkārši un vaicā, kāpēc tad pircēja nepiekrita apsarga priekšlikumam izsaukt policiju, bet tā vietā maksāja par nodarījumu, ko nav izdarījusi? Kādu motīvu dēļ šie pircēji izvēlās samaksāt par produktiem, nevis tikties ar policiju, protams, varot tikai minēt.

Ivars Andiņš, SIA Maxima Latvija pārstāvis portālam Diena.lv  skaidro „Videoieraksts tika atkārtoti izskatīts un viennozīmīgi tika secināts, ka skaidri redzams, kā minētā veikala apmeklētāja ēd piparkūkas, par kurām nav samaksāts. Atliek secināt, ka tas arī bijis iemesls, kāpēc minētā veikala apmeklētāja nav vēlējusies policijas iejaukšanos šā atgadījuma izmeklēšanā. Ja minētā veikala apmeklētāja vai tās radinieki joprojām nav mierā ar veikala rīcību, Maxima atkārtoti aicina, kā jau tiesiskā valstī pieklājas, vērsties tiesībsargājošās iestādes konkrētā atgadījuma izmeklēšanai. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks

Šodien stājas spēkā vilcienu kustības pavasara grafiks, paredzot papildu reisus Tukuma, Skultes un Aizkraukles dzelzceļa līnijās, informēja AS Pasažieru vilciens (PV) pārstāvji.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas