Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +1 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Pavļuts: Latvijas galvenā problēma ir vecās paaudzes politiķi

Latvijas galvenā problēma ir vecās paaudzes politiķi, daļa no kuriem jāsūta atpūtā, tāpēc Kustības Par mērķis ir iesaistīt politikā jaunu paaudzi, intervijā aģentūrai LETA stāsta partijas vadītājs Daniels Pavļuts.

Šā gada Saeimas vēlēšanas, pēc Pavļuta domām, nebūs ierastā izvēle starp labējiem un kreisajiem vai starp konservatīvajiem un liberāļiem, bet gan tā būšot "izvēle par labu nākotnei, nekavējoties vakardienā".

"Mēs esam moderni, diezgan jauni, labi izglītoti cilvēki, kas domā par nākotni, kuriem daudziem ir bērni un kuri domā par to, kā viņi dzīvos un kāda nākotne būs Latvijai. Mēs nedomājam divu vai četru gadu vēlēšanu ciklā. Mēs skatāmies daudz tālākā nākotnē," balsot par Par mudināja Pavļuts.

Pēc Pavļuta domām, patlaban Latvijā nav nevienas īsti labējas partijas. "Latvijā vairāk ir bijusi tāda neskaidra centriska politika. Vienotība ir kaut kas grūti izprotams politiskajā spektrā. Pēdējā laikā Vienotībā ir vērojams iekšējs stress, kas saistīts ar vēlmi piesaistīt nacionāli noskaņotus vēlētājus, tāpēc ir "izklupieni" nacionālā konservatīvisma virzienā. Es šajā partijā vairs nesaskatu neko labēju, pat ne lāga centrisku."

"Man liekas, ka galvenais nav karināt politiskas birkas, jo vēlētājiem faktiski neko neizsaka apzīmējumi "labējs", "kreiss", pie tam Latvijā šajos jēdzienos valda pietiekami liels juceklis. Par iesaistoties politikā, galvenais jautājums bija, vai vēl kāds politiskais spēks ir gatavs vērsties pret stagnāciju, bezcerības sajūtu, kas valda ne tikai politiskajā vidē, bet arī vēlētājos," izteicās Pavļuts.

Pavļuts domā, ka viens no galvenajiem iemesliem, kāpēc cilvēki turpina braukt projām no Latvijas ar visām ģimenēm, ir tāpēc, ka nejūt te perspektīvu un netic, ka esošajai politiķu paaudzei būtu redzējums, kādā veidā Latvija nākotnē varētu uzplaukt. "Cilvēki netic, ka politiķi šajā situācijā spēj piedāvāt redzējumu, kā Latvija var attīstīties," uzskata Pavļuts.

Meklējot partnerus vēlēšanām, Par izteikusi piedāvājumu "progresīvi domājošiem, liberāliem politiskajiem spēkiem", uz ko atsaucās partijas "Izaugsme" un "Latvijas attīstībai". "Par partiju Izaugsme varu teikt, ka mēs šos cilvēkus zinām, mums no paša sākuma ļoti simpatizēja viņu orientācija uz iejūtīgu sociālo politiku, ļoti laba izpratne veselības politikas jomā. Partijā ir ārsti un citi ar veselības jomu saistīti cilvēki. Partijas Izaugsme vadītājs Andris Skride ir sabiedrībā labi pazīstams kā reto slimību speciālists. Par partiju "Latvijas attīstībai" jāsaka, ka līdz Kustības Par izveidošanai Latvijas politiskajā spektrā tā bija vienīgā modernā liberālā partija, mūsu sadarbība ar kuru ir loģiska. Šobrīd panāktās vienošanās liecina, ka mēs ejam uz sociāli liberālu jeb sociālā taisnīguma modernu, jaunas paaudzes piedāvājumu."

Ticis runāts par sadarbību arī ar Vienotību, bet sarunu gaitā esot atklājies, ka Vienotība interesējoties tikai par "mūsu jaunajiem, politikā "nesasmērētajiem" cilvēkiem", lai ar tiem "izdaiļotu savu fasādi, bet pēc būtības nevēlas mainīt pilnīgi neko".

"Vienotībai ir ērti tā, kā patlaban ir. To apliecina arī viņu pašreizējā darbošanās Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) vadītajā koalīcijā. Ir redzams, ka Vienotība mainīties nevēlas. Sarunas par jaunajām politiskajām prioritātēm, ko varētu piedāvāt vēlētājiem, nekur nenoveda. Tas bija galvenais iemesls, kāpēc mēs izvēlējāmies veidot priekšvēlēšanu apvienību bez Vienotības," Vienotību kritizēja Pavļuts.

Top komentāri

Problēma ir domāšanas veids
P
Ne jau vecums ir problēma, bet domāšanas veids. Zinu daudzus cienījama gadagājuma cilvēkus, kam ir analītiskā domāšana, kas kopā ar pieredzi ir labākais kas var būt. Tāpat zinu daudzus jaunos, kas maldās trijās priedēs un to vien zin, kā virzīties uz varu.
Ne jau paaudze, bet nomenklatūra
N
Ar šo Pavļuts skaidri ir pateicis, ka vecāka gadagājuma ļaudis ir nekam nederīgi. Ja Pavļuts būtu cik necik gudrs, tad viņš saprastu, ka ne jau paaudzē ir vaina, bet tajā, ka Latvijā varu saglabāja okupācijas laika nomenklatūra un tās domāšanas veids un tradīcijas ir iesakņojies gan jaunajā nomenklatūrā, gan politiskajā elitē, gan tiesu sistēmā.
jaunatne
j
Vai šis korupcijas dinozaurs no puspuvušās Vienotības, kas bēdīgi slavens kļuva līdzdarbojoties blēžu kantorī Jaunie trīs brāļi, kā arī dalot OIK atļaujas zagļu pastkastītes firmelēm, sevi uzskata par "jauno" paaudzi? Kādus vēl "jauniešus" ieraudzīsim? Zīgeristu, Ēlerti?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

NA neatbalstīs Braži ārlietu ministres amatam

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) neatbalstīs diplomātes Baibas Bražes apstiprināšanu ārlietu ministres amatā, aģentūrai LETA pēc abu pušu tikšanās pauda NA priekšsēdētājs Raivis Dzintars.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas