Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Partijas sāk atklāt premjera amata kandidātus

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir trīs premjera amata kandidāti, bet Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (VL!-TB/LNNK) par reālāko premjera amata kandidātu uzskata ilggadējo eiroparlamentārieti Robertu Zīli. Savukārt jaundibinātās partijas No sirds Latvijai valde par premjera amata kandidāti izvēlējusies tās vadītāju Ingunu Sudrabu.

Zaļo un zemnieku savienības līderis Uldis Augulis Latvijas Televīzijas raidījumā Sastrēgumstunda pavēstīja, ka apvienībai ir trīs premjera amata kandidāti, bet lēmums vēl jāpieņem apvienību veidojošo partiju valdēs. 

"Kandidāti ir trīs - [aizsardzības ministrs Raimonds] Vējonis, [zemkopības ministrs Jānis] Dūklavs un Dana Reizniece-Ozola," pavēstīja Augulis. Pats Augulis pēc vēlēšanām turpinās vadīt apvienību un, ja būs iespējams, arī Labklājības ministriju.

Savukārt VL!-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars norādīja, ka reālas iespējas kļūt premjeram ir Zīlem. Tikmēr Sudraba paziņoja par partijas valdes lēmumu šim amatam virzīt viņas kandidatūru. Viņa arī norādīja, ka partija startēs vēlēšanās atsevišķi, neiekļaujoties kādā apvienībā.

Saskaņas centra pārstāvis Valērijs Agešins gan vēl neatklāja politiskā spēka premjerministra amata kandidātu, norādot, ka partijas kandidāts tiks apstiprināts kongresā 19.jūlijā. "Šis cilvēks ir partijas biedrs un pieaicinātu cilvēku no malas nebūs," sacīja Agešins.. 

Savukārt jaundibinātās partijas Latvijas attīstībai (LA) pārstāvis Juris Pūce pieļāva, ka partijas kandidāts Ministru prezidenta amatam varētu būt tās līderis Einars Repše, bet LA par šo jautājumu vēl nav lēmusi, tas gaidāms jūlija vidū. Viņš neizslēdza iespēju, ka partija Saeimas vēlēšanās varētu startēt kādā vēlēšanu apvienībā.

Par saviem premjerministra amata kandidātiem jau paziņojusi Vienotība - tā būs esošā Ministru prezidente Laimdota Straujuma, bet Reģionu alianses kandidāts ir politiskā spēka līderis Mārtiņš Bondars. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas