Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Partijām nav vienotas nostājas jautājumā par tautas vēlētu prezidentu

Jautājumā par tautas vēlētu prezidentu Saskaņas centra (SC), Vienotības un Šlesera Reformu partijas LPP/LC (ŠRP/LPP/LC) pārstāvji dažādās debatēs pauž atšķirīgas nostājas, novērojis portāls Diena.lv. Partijas atzīst – kopīga viedokļa nav un debatēs tiek pausti personīgie viedokļi.

Trešdien LTV1 rīkotajās priekšvēlēšanu debatēs Līvānos Jānis Tutins (SC), Rita Strode (ŠRP/LPP/LC) un Jānis Lāčplēsis (Vienotība) vienbalsīgi pauda atbalstu tautas vēlēta prezidenta institūcijas ieviešanai, lai gan pirms tam Dienas rīkotā priekšvēlēšanu diskusijā viņu partiju pārstāvji izvairījās paust konkrētu pozīciju vai arī šādu iniciatīvu vērtēja negatīvi.

Tā, piemēram, Andris Bērziņš (ŠRP/LPP/LC) Dienai atzina, ka šādam priekšlikumam ir priekšvēlēšanu pieskaņa un pielīdzināja to 1934. gada Kārļa Ulmaņa apvērsumam, kam par piesegu kalpojis tautas vēlēta prezidenta institūts. “Man šķiet, ka, ejot pa šo ceļu, mēs ar ļoti daudz ko riskējam. Mēs riskējam, ka šeit var rasties disbalanss politiskajā sistēmā,” Dienas diskusijā izteicās Vienotības pārstāvis Artis Pabriks. Savukārt SC priekšsēdētājs Jānis Urbanovičs rosināja šādu diskusiju turpināt pēc Saeimas vēlēšanām.

Šlesera Reforma partijas LPP/LC pārstāvis Ģirts Dripe atzīst, ka partijai kopīga viedokļa nav. “Tie bija personīgi viedokļi, taču vienotas nostājas nav,” skaidroja Dripe, turklāt šobrīd jautājums par tautas vēlētu prezidentu neesot partijas aktualitāte.

“Tas, ka rodas atšķirīgi viedokļi, nav izslēgts,” atzina Vienotības valdes loceklis Kārlis Šadurskis, piebilstot, ka tas ir komplekss jautājums, kur nav viennozīmīgas atbildes. Viņš norādīja, ka vispirms esot jāsakārto likums par prezidenta ievēlēšanu, lai tā nepārvērstos par skaistuma konkursu vai sacensību par naudas maka biezumu. Šadurskis arī atzina, ka runas par tautas vēlētu prezidentu ir viens no tiem jautājumiem, kur Vienotībai vajadzētu noformulēt vienotu nostāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Šorīt pārbaudīs trauksmes sirēnas

Pirmdien no plkst.10 līdz plkst.10.08 visā valstī uz trīs minūtēm tiks iedarbinātas trauksmes sirēnas, lai pārbaudītu valsts agrīnās brīdināšanas sistēmas ieslēgšanas kārtību un tās darbību, kā arī,...

Pirmdien vietām gaidāms pērkona negaiss

Pirmdienas rītā Latvijā ir saulains laiks, vietām sauli brīžiem aizsedz mākoņi, liecina meteoroloģiskā informācija. Pirmdien daudzviet Latvijā uzlīs, vietām gaidāms pērkona negaiss, prognozē sinopti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas