Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Parādnieks un Kazāka kārtejo reizi saplūcas demogrāfijas komisijas laikā

Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas priekšsēdētājs Imants Parādnieks (VL-TBLNNK) un apakškomisijas deputāte Daina Kazāka (RP) vērsušies ar iesniegumiem Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, pārmetot viens otram ētikas pārkāpumus.

Kazākas pārmetumi ir saistīti ar Parādnieka un deputātes Ingas Bites (RP) rosināto abortu jautājumu konferenci "Tiesību uz dzīvību tvērums mūsdienu sabiedrībā". Kazāka jau iepriekš bija izteikusi protestus pret šīs konferences rīkošanu. Savukārt 2.novembrī viņa vērsusies Saeimas Prezidijā ar iesniegumu, kurā deputāte lūdz izvērtēt, vai konferences rīkotāji ir darbojušies atbilstoši Prezidija uzdotajam.

Savukārt Prezidijs šo iesniegumu nodevis Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijai, kura, uzklausot Kazāku un Parādnieku, secināja, ka konferences organizētāji pārkāpumus nav izdarījuši.

Vēršoties Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijā, Kazāka lūdz izvērtēt Parādnieka rīcības atbilstību Saeimas deputātu ētikas kodeksam, pieļaujot konferences rīkošanā dažādus pārkāpumus, piemēram, to, ka konferencē netika nodrošināta samērīga dažādu viedokļu pārstāvniecība.

Tikmēr Parādnieks iesniegumā komisijai norāda, ka mēģinājis risināt neskaidrības ar Kazāku sarunu ceļā, taču deputāte šādam piedāvājumam neatsaucās. Viņš arī lūdz izvērtēt Kazākas rīcības atbilstību deputātu ētikas kodeksam.

Saeimas komisija šodien nolēma ierosināt abas lietas par iespējamiem ētikas pārkāpumiem.

Jau ziņots, ka Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu izskatīšanas komisija iepriekš atzina, ka Parādnieks pārkāpis deputāta ētikas kodeksu, ierobežojot deputātes Kazākas runas ilgumu apakškomisijas sēdē. Toreiz Saeimas komisija vienojās izteikt Parādniekam mutvārdu brīdinājumu, kas ir maigākais no Saeimas kārtības rullī paredzētajiem sodiem.

Kazāka 12.jūnijā, protestējot pret viņas runas laika ierobežošanu un nevienlīdzību attiecībā pret citiem, demonstratīvi pameta Saeimas Demogrāfijas lietu apakškomisijas sēdi, kurā tika spriests par abortu samazināšanas iespējām un bērnu dzīvības jēdziena pārdefinēšanu.

Kā iepriekš novēroja aģentūra LETA, abu deputātu attiecības arī pirms vairākiem mēnešiem bija saspringtas, kad Parādnieks kādā no apakškomisijas sēdēm nebija pretimnākošs Kazākas vēlmei izteikties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas