Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Par diriģenta aplaupīšanu piespriež deviņu gadu cietumsodu

Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas tiesa šodien piespriedusi deviņu gadu cietumsodu ar mantas konfiskāciju un policijas kontroli uz diviem gadiem 1982.gadā dzimušajam Harijam Fučedži, kurš apsūdzēts par diriģenta Māra Sirmā un kādas jaunietes aplaupīšanu.

Tieši par noziedzīgajiem nodarījumiem, kas Fučedži inkriminēti šajā krimināllietā, viņam nolemts piemērot astoņu gadu un sešu mēnešu brīvības atņemšanu. Tomēr saskaņā ar apsūdzību abas minētās laupīšanas vīrietis bija izdarījis iepriekš noteiktā nosacītā brīvības atņemšanas soda pārbaudes laikā, tāpēc galīgais sods viņam tagad noteikts, daļēji pieskaitot arī savulaik reāli neizciesto brīvības atņemšanu. Tādējādi šodien pasludinātais spriedums Fučedži paredz deviņu gadu cietumsodu.

Pilns spriedums teksts tiesā būs pieejams no 22.aprīļa, bet pēc tam desmit dienu laikā to varēs pārsūdzēt apelācijas kārtībā.

Iepriekš trīs reizes sodītā Fučedži lietas izskatīšana pirmās instances tiesā pēc būtības tika pabeigta pagājušās nedēļas ceturtdienā.

Prokurore tiesas debatēs apsūdzēto pieprasīja sodīt ar desmit gadu cietumsodu un mantas konfiskāciju, piemērojot viņam arī policijas kontroli uz trim gadiem, taču, tā kā saskaņā ar lietas materiāliem šīs laupīšanas Fučedži bija izdarījis iepriekš noteiktā nosacītā brīvības atņemšanas soda pārbaudes laikā, apsūdzība lūdza viņa sodam pieskaitīt arī iepriekš reāli neizciesto viena gada brīvības atņemšanu. Līdz ar to prokuratūra norādīja, ka pēc sodu saskaitīšanas Fučedži cietumā būtu jāpavada 11 gadi.

Tiesa šodien apsūdzētajam piemēroja vieglāku sodu.

Pats Fučedži savu vainu viņam inkriminētajos noziegumos Latgales priekšpilsētas tiesā atzina daļēji. Ko Fučedži atzina un ko nē, tiesā aģentūrai LETA neizdevās uzzināt, jo lieta tika izskatīta slēgtās sēdēs. Tas darīts, jo cietušais M.Sirmais ir sabiedrībā pazīstama persona, par kuru pastiprināti interesējas masu mediji, un diriģents nav vēlējies, lai fakti par vardarbību pret viņu tiktu publiskoti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija paliek tukša

Valsts iedzīvotāju skaita kritums 34 gadu laikā par teju 30% ir satraucošs fakts.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas