Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

papildināts ar FOTO - Partijas Vienoti Latvijai saraksta līderi būs Šlesers, Godmanis, Kalvītis, Straume un Jurkāns

Partijas Vienoti Latvijai saraksta līderi būs partijas vadītājs Ainārs Šlesers un tai nesen pievienojušies ekspremjeri Ivars Godmanis un Aigars Kalvītis, kā arī politiķi Jānis Straume un Jānis Jurkāns.

Partijas vadītājs Šlesers žurnālistus informēja, ka viņš būs līderis Rīgas apgabala vēlēšanu sarakstā, Jurkāns - Latgales, Straume - Kurzemes, Kalvītis - Zemgales, bet Godmanis - Vidzemes vēlēšanu sarakstā. Pēc Šlesera teiktā, šie pieci kandidāti ir arī potenciālie premjera amata kandidāti. Par premjera amata kandidātu kļūs tas politiķis, kurš Saeimas vēlēšanās iegūs vislielāko balsu skaitu.

Godmanis preses konferencē norādīja, ka patriotisms un arī pieredze zināmā mērā ir tieši tas, kas raksturo partiju un, pēc viņa domām, partijai ir ko piedāvāt.

Par trīs pamatprincipiem Vienoti Latvijai tika nosaukta Latvijas dalība Eiropas Savienībā un NATO, atbalsts aktīvam darbam un sociālajam taisnīgumam, ko Godmanis nosauca par ļoti grūtu, tomēr kā galvenais princips tika uzsvērts nācijas izlīgums.

Savu atbalstu partijai Vienotai Latvijai izteica arī četri bijušie Latvijas premjeri – Valdis Birkavs, Māris Gailis, Vilis Krištopans un Andris Bērziņš. Neviens no četriem ekspremjeriem nedomā iesaistīties partijas Vienotai Latvijai darbībā, kā tās loceklis, bet viņi atbalsta partijas idejas un mērķus. Māris Gailis atzina, ka pats nedomā iesaistīties politikā, bet atbalstīs partiju balsojot vēlēšanās un sniedzot finansiālu palīdzību. 

Partijas līderis Ainārs Šlesers akcentēja to, ka ir jāpiesaista ārzemju investori, jāiegulda līdzekļi Latvijas tūrismā un nopietni jārisina etniskās problēmas. 

Šlesers, kurš vēl nesen pie vēlētājiem nāca ar nācijas izlīguma ideju un vēlējās vienoties par sadarbību ar Saskaņas centru, tagad par saukli izvēlējies trīs vārdus: "Pieredze. Profesionalitāte. Patriotisms."

Šlesers savu piedāvājumu iecerējis kā alternatīvu Vienotībai.

Papildināta visa ziņa 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas