Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

papildināta - Vilkam piemērots disciplinārsods

Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieks Normunds Vilnītis vietniekam Alvim Vilkam piemērojis disciplinārsodu.

Vilnītis gan ceturtdien žurnālistiem nevēlās atklāt, kādu sodu piemērojis.

Arī Vilks ceturtdien uz aģentūras  BNS zvaniem līdz šim nav atbildējis.

Jau ziņots, ka KNAB priekšnieks šonedēļ pieņēma lēmumu disciplinārlietā, kas tika ierosināta par Vilka rīcības atbilstību Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja darba kārtības noteikumiem un Nacionālās drošības padomes lēmumam.

Ņemot vērā, ka disciplinārlieta tika ierosināta par rīcības atbilstību Nacionālās drošības padomes nolemtajam, kas ir ierobežotas pieejamības informācija, par lēmuma saturu KNAB sīkāku informāciju nesniedz.

KNAB priekšnieka lēmumu mēneša laikā gan ir iespējams pārsūdzēt tiesā.

Jau ziņots, ka disciplinārlietas izmeklēšanas komisija izvērtēja, vai ir veikta prettiesiska rīcība, vai darbinieks ir vainīgs tās veikšanā, darbinieka vainas formu, atbildību mīkstinošus vai pastiprinošus apstākļus un citus ar lietu saistītus apstākļus. Slēdzienu komisija nodeva KNAB priekšniekam, kuram, pamatojoties uz to, desmit dienu laikā bija jāpieņem lēmums par amatpersonas saukšanu pie disciplināratbildības vai disciplinārlietas izbeigšanu.

Pērn novembra beigās KNAB priekšnieks Vilnītis ierosināja disciplinārlietu pret Vilku par biroja iekšējās kārtības noteikumu pārkāpšanu saistībā ar interviju sniegšanu plašsaziņas līdzekļiem. Toreiz birojā tika ierosināta disciplinārlieta par amatpersonas rīcības atbilstību biroja iekšējās kārtības noteikumu normām un Nacionālās drošības padomes lēmumam.

KNAB likums noteic, ka biroja amatpersonai par disciplinārpārkāpumu var piemērot šādus disciplinārsodus: piezīmi, rājienu, mēnešalgas samazināšanu, pazemināšanu amatā uz laiku līdz trim gadiem un bargāko - atbrīvošanu no amata.

Vilks jau iepriekš apstiprināja, ka pirms disciplinārlietas ierosināšanas pret viņu tika sākta dienesta pārbaude. "Tā sākta par intervijā paustā viedokļa atbilstību Nacionālās drošības padomes sēdē lemtajam," norādīja Vilks.

Toreiz viņš paudis viedokli, kāds ir viņa vērtējums par attiecībām biroja iekšienē. "Toreiz es nekonkrēti izteicos un runāju par visa laika periodu, nevis par pēdējo laiku," viņš piebilda. Vilka kabinetā esot ieradušies arī KNAB Iekšējās drošības nodaļas pārstāvji, kuri nesekmīgi meklējuši diktofonu ar kādas intervijas tekstu.

Ziņots arī, ka pret Vilku ierosināta vēl viena disciplinārlieta. Šajā gadījumā disciplinārlietas izmeklēšanas termiņš pagarināts līdz 7.maijam. Vilks šajā disciplinārlietā uz izmeklēšanas laiku ir atstādināts no amata.

KNAB priekšnieks Vilnītis marta sākumā ierosināja disciplinārlietu, lai izvērtētu iespējamos disciplinārpārkāpumus Vilka rīcībā saistībā ar nolaidīgu darba pienākumu izpildi, ilgstošu bezdarbību, maldinošas informācijas sniegšanu, veicot pienākumus "PHARE" 2003.gada Nacionālās programmas projekta "KNAB attīstība un nostiprināšana" īstenošanā, kā arī neizpildot Finanšu ministrijas rīkojumu, KNAB priekšnieka rīkojumus un rezolūcijas, premjera rezolūcijas, kā arī apzināti dezinformējot premjeru par projekta faktisko stāvokli un nepildot vecākās nozares amatpersonas pienākumus.

Vilks pārmetumus noraida.

(papildināts viss teksts.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas