Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināta - Rozentāle atgriežas LIC vadītāja krēslā, Mūrniece uzskata, ka pelnīti

Demisionējusī veselības ministre Baiba Rozentāle (TP) no šodienas atgriezusies savā iepriekšējā darba vietā Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) vadītāja krēslā, _Dienai _apstiprināja Linda Mūrniece (JL), veselības ministra pienākumu izpildītāja. B.Rozentāle pirmdien iesniedza demisijas rakstu premjeram.

Kā veselības ministre B. Rozentāle mēnesī saņēma Ls 1718. Līdz ar jauno amatu viņas atalgojums būs tikai nedaudz mazāks - 1653 lati. B. Rozentāle nav atteikusies no kompensācijas vienas mēnešalgas apmērā par demisionēšanu. Viņai bijusi labi padarīta darba sajūta.

"Man bija tiesības apstiprināt viņu amatā. Cilvēks bija uz laiku bija atstājis šo amatu, un no šodienas atgriezies," saka L.Mūrniece. Viņa arī saka - vai šis būtu tas gadījums, kad vajadzētu šaubīties par kāda iecelšanu atpakaļ amatā. "Cilvēks ir ilgus gadus strādājis šajā vietā, pa šo (ministres - red.) laiku viņas kvalifikācija nav mazinājusies. Lai kāda viņa ir bijusi ministre, taču neviens nešaubās, ka viņa pietiekami labi šo centru vadījusi," saka L.Mūrniece.

Jāpiebilst, ka B.Rozentāle tagad atgriezusies krietni plašākā LIC nekā to pameta 2009.gada jūnija beigās, kad viņa atsaucās Tautas partijas aicinājumam un kļuva par veselības ministri. Ar viņas kā veselības ministres iniciatīvu drīz pēc viņas stāšanās amatā LIC pērn septembrī pievienoja Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūru, pēcāk centrs pārņēma arī Seksuāli transisīvo un ādas slimību centra funkcijas. Kā var pārliecināties Veselības ministrijas mājas lapā infekcijas slimību spefiskajai diagnostikai, ārstēšanai un profilaksei šim gadam piešķirtā summa ir 17,4 miljoni latu.

Acīmredzot, tā kā B.Rozentāles atgriešanās ir bijusi tik ātra, LIC mājas lapā vēl nav nomainīts LIC vadītāja vārds, tur joprojām minēts LIC vadītāja p.i. Jāzeps Keišs. Šo mājas lapu gan ne uz brīdi B.Rozentāles prombūtnes laikā nepameta pirmajā lapā labajā pusē B.Rozentāles fotogrāfija, kur viņa sniedz padomus, pēdējais no tiem jau ilgāku laiku bija par vīrushepatītu C.


(papildināta ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas