Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

papildināta - Pilsoniskā savienība tuvinās ar Jaunlatviju

Savdabīgi sākusies topošās partiju apvienības Vienotība partneru meklēšana. Pilsoniskā savienība (PS), kas sevi pozicionē kā nacionālās pašapziņas stiprinātājus, cenšas tuvināties ar partiju, kas sola paplašināt nepilsoņu tiesības iesaistīties lēmumu pieņemšanā, proti šogad izveidoto Jaunlatviju (JLV), šodien raksta Latvijas Avīze.

_PS _valde tikusies ar _JLV _pārstāvjiem. Pēc tam abas partijas paziņoja par kopīgas darba grupas izveidošanu, lai tuvinātu abus politiskos spēkus. Tomēr pēc pirmās tikšanās bijis jūtams, ka vairāki _PS _biedri ir neizpratnē par partneru izvēli, raksta avīze.«_Jaunlatvija_, izprotot valstī notiekošo partiju konsolidāciju procesu, vērsās pie mums, jo mēs viņiem šķietam tuvākie no programmatiskajām nostādnēm,» _LA _pastāstījusi _PS _valdes locekle Ilze Viņķele. Viņas vērtējumā «jaunlatvieši», kaut arī skaitliski neliela partija, apvieno labus speciālistus, kas spēj piedāvāt kvalitatīvus risinājumus.

Savukārt PS deputāts Kārlis Šadurskis aģentūrai BNS klāstīja, ka ar partiju "Jaunlatvija" patlaban sāktās sarunas par iespējamo pievienošanos "Vienotībai" ir "ļoti reālistiskas".

Laikraksts atgādina, ka bijušo TB/LNNK un JL biedru izveidotā PS vienmēr uzsvērusi savu stingro nacionālo nostāju. Turpretī JLV savā programmā sola veidot «iekļaujošu demokrātiju» un «paplašināt nepilsoņu tiesības iesaistīties lēmumu pieņemšanā». JLV dibinātājus konsultējis arī bijušais saskaņietis Jānis Jurkāns, kurš gan partijas ikdienas dzīvē nepiedaloties, bet JLV rindās ir viņa sieva Ilze Jurkāne, bet JLV valdē darbojas dēls uzņēmējs Dāvids Jurkāns.

Tuvināšanās ar PS esot tikai pirmais solis ceļā uz citu mērķi – JLV pievienošanos Vienotībai, teicis JLV valdes priekšsēdētājs Didzis Šmits. Viņš ir pārliecināts, ka neliela viedokļu atšķirība nacionālajos jautājumos to netraucēs.

PS valdes priekšsēdētājs Ģirts Valdis Kristovskis atzina, ka nejustos omulīgi vienā politiskajā spēkā ar J.Jurkānu. Tāpēc tuvināšanās notikšot soli pa solim, pievēršot uzmanību gan personālijām, gan nacionālajiem un citiem jautājumiem. PS priekšsēdētājs par sadarbību runājis arī ar Visu Latvijai!. Tāpat PS plāno uzrunāt arī Guntara Krasta vadīto apvienību Libertas.lv.

Jau vēstīts, ka Jaunlatvija dibināšanas kongress norisinājās šā gada 28. martā Latvijas Nacionālajā teātrī. Kongresā uzrunu teica arī bijušais Latvijas prezidents Guntis Ulmanis, taču partijas darbībā viņš nav iesaistījies, nav arī partijas biedrs. Partijas dibinātāju vidū bija redzama politiķa Jāņa Jurkāna dzīvesbiedre Ilze un dēls Jānis. Tolaik laikraksts Diena novēroja arī, ka partijā ir arī Finanšu ministrijas valsts sekretāra Mārtiņa Bičevska (TP) sieva Kristīne.


(papildināta ar 4. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pirmdien daudzviet ilgstoši līs

Jaunā nedēļa sāksies ar lietainu un salīdzinoši vēsu laiku, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas