Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

papildināta - Mūrniece: Stingrā roka ministrijā būs valsts sekretāre

Līdz rudenim stingrā roka Iekšlietu ministrijā būs valsts sekretāre Ilze Pētersone, pirmdienas rītā intervijā Latvijas Radio sacīja bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece, norādot, ka Aigars Štokenbergs (Vienotība) būs tikai iekšlietu ministra pienākumu izpildītājs līdz nākamajām Saeimas vēlēšanām.

"Štokenbergs varēs piedalīties un pieņemt politiskus lēmumus. Ceru, ka valsts sekretāre varēs viņam izskaidrot situāciju iekšlietu struktūrā," sacīja Mūrniece.Aizejošā ministre norādīja, ka pašreizējā politiskajā situācijā runāt par kaut stabilu nav iespējams, taču darba IeM vēl esot daudz.Mūrniece uzskata, ka bijusi "spēcīga ministre, rinda uz šo amatu neveidojas. Līdz rudenim Iekšlietu ministrija būs pabērna lomā."Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) esot ar Mūrnieci pārrunājis iespēju atlikt viņas demisiju līdz rudenim, kad notiks jaunās Saeimas velēšanas. "Biju sagatavojusies aiziet, bija plāns darbiem līdz 6.jūnijam, to arī esmu izdarījusi. Tas, ko varēju darīt, -ar pašcieņu aiziet no ministra amata un arī no parlamenta," teica bijusī ministre.Kā būtiskāko darbu pašlaik IeM viņa uzskata situācijas un disciplīnas uzlabošanu Valsts policijā (VP), algu palielināšanu. "Problēmas policijā īsā laikā novērst nevar, tur ir daudz kas jāmaina. Nevienā iestādē nav tāda attieksme pret dienestu kā valsts policijā," situāciju skaidro Mūrniece, norādot, ka problēmu pamatā ir vadības attieksme pret padotajiem, disciplīnas prasīšana no viņiem.Mūrniece norādīja, ka pirms mēneša izdevusi rīkojumu atbrīvot no darba VP 90 cilvēkus, kas neprot valsts valodu, taču šie cilvēki joprojām esot dienestā. Mūrniece uzskata, ka tas liecina par vadības attieksmi pret padotajiem, par stingru prasību trūkumu. Arī šajā jautājumā viņa lielas cerības liekot uz valsts sekretāri.LTV raidījumā "Labrīt, Latvija!" Mūrniece sacīja, ka pagaidām nav izlēmusi, ko darīs turpmāk. "No politikas prom neiešu. Kādu laiku atpūtīšos. Ko darīšu rudenī, pagaidām vēl nezinu. Rīt no rīta pamodīšos un pieņemšu lēmumu par tuvāko nākotni," sacīja aizejošā ministre.Jau ziņots, ka Mūrniece šodien atstāj iekšlietu ministres amatu, kurā viņa strādāja kopš 2009.gada marta, kad darbu sāka Valda Dombrovska pirmā valdība.Līdz ar Mūrnieces aiziešanu no amata iekšlietu ministra pienākumi valdībā uz laiku tiks uzticēti tieslietu ministram Aigaram Štokenbergam.Jau ziņots, ka 21.februārī Dombrovskis pieņēma iekšlietu ministres Mūrnieces demisiju, tomēr tika panākta vienošanās, ka Mūrniece paliks amatā vēl vairākus mēnešus - līdz 6.jūnijam -, lai pabeigtu iesāktos darbus.Pagājušajā nedēļā Mūrniece paziņoja, ka ir nolēmusi pēc ministres amata atstāšanas vairs neņemt atpakaļ deputātes mandātu un nelūgt Saeimu apstiprināt viņu par deputāti.Kā ziņots, 1970.gada 28.janvārī dzimusī Mūrniece par savu atkāpšanos no iekšlietu ministres amata paziņoja šā gada februārī - pēc tam, kad sabiedrību bija pāršalkusi virkne ziņu par savstarpēji nesaistītiem noziegumiem, kurus pastrādājuši iekšlietu struktūrā iekļautās Valsts policijas darbinieki.2009.gada 13.martā savā blogā portālā "diena.lv" Mūrniece rakstīja, ka iekšlietu ministres amats ir bijis viņas sapnis un mērķis jau kopš pirmās dienas, sākot politisko darbību. "Es būšu laba, bet stingra un prasīga ministre," toreiz solīja Mūrniece.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nākamajā nedēļā iespējamas salnas

Nedēļas nogalē naktis kļūs vēsākas, gaisam nākamās nedēļas tumšajā laikā atdziestot līdz pat nullei grādu, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas