Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināta (12:47) - Ušakovs un Ameriks pirms pašvaldību vēlēšanām jau sāk reklamēties radio un televīzijā

Tuvojoties pašvaldību vēlēšanām, vairākos radio un televīzijas kanālos kā pirmās sākušas skanēt partiju _Saskaņas centrs un Gods kalpot Rīgai_ politiskās reklāmas. Tajās Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) un viņa vietnieks Andris Ameriks (GKR) stāsta par Rīgas domes labajiem darbiem, kas paveikti pēdējo 3,5 gadu laikā kopš iepriekšējām pašvaldību vēlēšanām, pēc kurām abas partijas izveidoja Rīgas domes koalīciju.

"Es neizmantotu jēdzienu "reklāmas kampaņa". Tā ir atskaite - mēs nestāstām, ko gribam darīt, kāda ir mūsu vīzija utt., bet vienkārši stāstām, kas ir padarīts pa to laiku, kad teju pirms četriem gadiem saņēmām no rīdziniekiem mandātu izveidot esošo Rīgas domes vadību un nostrādāt visu šo laiku. Stāstām cilvēkiem, kas ir izdarīts," sacīja Ušakovs.

Radio un televīzijas sižetos Ušakovs un Ameriks stāsta gan par paveiktajiem skolu remontiem, gan rīdziniekiem nodrošināto sociālo atbalstu, slimnīcu uzturēšanu, tūristu piesaisti, atlaidēm sabiedriskajā transportā dažādām pasažieru grupām, kā arī par dažādiem attīstības projektiem, piemēram, parka iekārtošanu Lucavsalā, kultūras pils Ziemeļblāzma rekonstrukciju, Daugavgrīvas ielas izbūves projektu un citiem darbiem.

Izdevumus par politisko reklāmu apmaksā SC un GKR, kas šos tēriņus dala uz pusēm, jo abas partijas pieņēmušas lēmumu, ka 2013.gadā vēlēšanās startēs kā vienots bloks ar vienu sarakstu. Ušakovs norādīja, ka arī ar visiem masu medijiem ir noslēgts trīspusējs līgums, kurā viena puse ir SC, otra - GKR, bet trešā - pats medijs.

"Informatīvā atskaite" medijos turpināsies dažas nedēļas, bet priekšvēlēšanu kampaņa sāksies mēnesi vai pusotru pirms vēlēšanām, pastāstīja Ušakovs. Informatīvie sižeti ar nolūku tiek pārraidīti pirms vēlēšanu kampaņas laika. "Pēc tam, kad būsim snieguši atskaiti par to, kas ir padarīts, mēs varēsim stāstīt rīdziniekiem tālāk, ko plānojam darīt nākotnē," teica politiķis. Kampaņā galvenais uzsvars būs tiešais kontakts un sarunas ar cilvēkiem.

Saskaņas centra Rīgas domes deputātu frakcijā neatklāja, cik abām partijām izmaksās sižetu veidošana un pārraidīšana medijos. SC referente Tatjana Sergejeva-Zusko norādīja, ka informācija par izmaksām šobrīd tiek apkopota un tā būs pieejama partijas gada pārskatā.

Jau ziņots, ka kopš pagājušā gada maija Saskaņas centrs izdod bezmaksas "informatīvu bukletu" latviešu un krievu valodā Tava Rīga, kas ik mēnesi tiek piegādāts rīdzinieku pastkastītēs. Izdevums tiek finansēts par SC līdzekļiem, un tajā tiek slavēti domes labie darbi, kā arī veltīta kritika domes opozīcijai. Bukleta Tava Rīga drukāšana Saskaņas centram mēnesī izmaksājot 23 000 latu, bet piegāde - 6000 latu.

(pievienota priekšpēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas