Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Trešdiena, 8. maijs
Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Noskatītais premjera kandidāts Reirs kāpjas atpakaļ, meklējumi turpinās

Līdz šim vienīgā nopietni uzlūkotā premjera kandidāta finanšu ministra Jāņa Reira (Vienotība) vilcināšanās piekrist šim piedāvājumam var apgrūtināt nākamā valdības vadītāja izraudzīšanos, ko Valsts prezidents Raimonds Vējonis sākotnēji bija plānojis pabeigt šonedēļ. Iespējams, Vienotībai jau jāsāk savās rindās lūkoties pēc cita potenciālā pretendenta, jo skopā informācija no politiķiem neliecināja, ka Reirs vēl būtu lūdzis laiku, lai rūpīgāk izvērtētu iespēju vadīt valdību, ceturtdien lasāms laikrakstā Diena.

Medijos neoficiāli ir minēti vairāki premjera kandidāti no Vienotības, taču neviens no viņiem nav apstiprinājis, ka būtu uzaicināts pie Valsts prezidenta Vējoņa, kurš ir ticies tikai ar Reiru un partijas vadību. Valsts prezidents Vējonis pagājušajā nedēļā paziņoja, ka pats uzņemas iniciatīvu un izraudzīsies cilvēku, kuram uzticēt valdības veidošanu. Saīsinot atvaļinājumu, viņš trešdien uzreiz pēc atgriešanās Latvijā uzsāka neformālas sarunas ar premjera kandidātiem. Prezidenta pārstāvis Gusts Kikusts Dienu informēja, ka tikšanās Vējonis turpinās līdz brīdim, kad būs panākta vienošanās ar kādu no pretendentiem par viņa iespējamo nominēšanu. Ar Reiru Dienai trešdien neizdevās sazināties, kas bija viņam neraksturīgi, jo otrdien ministrs vēl atsaucīgi atbildēja arī uz tālruņa zvaniem. Tad Reirs arī atzina, ka viņam nepatīkot "lēkāt" un viņš vēlētos nostrādāt četrus gadus finanšu ministra amatā. Arī parlamentā viņš iepriekšējā sasaukumā četrus gadus vadījis Saeimas Budžeta un finanšu komisiju. Tajā pašā laikā Reirs tobrīd vēl bija noskaņots izvērtēt piedāvājumu.Var pieļaut, ka Reira noskaņojums mainījās vairāku iemeslu dēļ. Nekur publiski nav izskanējis šādā brīdī tik svarīgais partijas vadības atbalsts viņam kā premjera kandidātam, jo Vienotība nolēmusi uzticēties prezidenta izvēlei. Tajā pašā laikā medijos un sociālajos tīklos sākās viņa kandidatūras apspriešana. Iespaidu varēja atstāt arī sabiedrības kritiskā reakcija uz Reira varbūtējo izvirzīšanu. Bez nievājošiem iedzīvotāju komentāriem pārliecinošs atbalsts neizskanēja ne no koalīcijas partneriem Zaļo un Zemnieku savienības un Nacionālās apvienības Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA), ne no sešiem Vienotības deputātiem, kuri iepriekš iebilda pret priekšsēdes Solvitas Āboltiņas nominēšanu. Tiesa, attieksme pret Reiru bija ievērojami pielaidīgāka un tielēšanos varēja saistīt arī ar valdību veidošanām raksturīgo vēlmi patirgoties.Visu rakstu lasiet laikraksta Diena ceturtdienas, 7.janvāra, numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pūpols ieņems Melbārdes vietu EP

No Nacionālās apvienības (NA) saraksta Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās startējošais Ansis Pūpols stāsies Daces Melbārdes (JV) vietā Eiropas Parlamentā (EP), viņai noliekot mandātu priekšlaicīgi.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas