Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

NA prasīs kultūras ministres demisiju, pārmetot viņai gatavību nepildīt Nacionālās drošības koncepciju

Opozīcijā esošā Nacionālā apvienība (NA) prasīs kultūras ministres Agneses Loginas (P) demisiju.

Bijušais kultūras ministrs Nauris Puntulis (NA) aģentūrai LETA pauda, ka rosinās parlamentu izteikt neuzticību Loginai par pausto "gatavību atteikties pildīt Saeimas lēmumus".

Pērnā gada septembrī Saeima apstiprināja jaunu Nacionālās drošības koncepciju. Tajā noteikts, ka no 2026.gada 1.janvāra sabiedrisko mediju veidotajam saturam jābūt tikai latviešu valodā un valodās, kas ir piederīgas Eiropas kultūrtelpai.

Toreiz kultūras ministre norādīja, ka konceptuāli redz lomu sabiedriskajam medijam krievu valodā, taču jautājums ir par detaļām, termiņiem un iespējamiem pārejas posmiem. Loginas ieskatā, sabiedriskie mediji svešvalodā ir veids, kā sniegt atsevišķai sabiedrības daļai objektīvu, pārbaudītu informāciju, kas ir īpaši būtiski laikā, kad svešvalodā ir plaši pieejama neobjektīvas, dezinformējoša rakstura ziņas no agresorvalsts.

"Nav pat svarīgi, vai tā ir Nacionālās drošības koncepcija vai kas cits, tas ir Saeimas pieņemts lēmums, kas jebkuram ministram ir jāpilda. Publiskā telpā paust apņemšanos, ka nepildīs - tādam ministram īpaši šajā drošības situācijā būtu jādemisionē," uzskata Puntulis.

Vaicāts, vai demisijas pieprasījums ir arī saistīts ar Kultūras ministrijas ieceri pārdot "Stūra māju", Puntulis pieļāva, ka NA Loginai par to varētu rosināt atsevišķu demisijas pieprasījumu.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas