Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +27 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Muižniece: aizklātais balsojums ir brīvas rīcības garants

Lielākās valdības koalīcijas partijas Tautas partija, Zaļo un Zemnieku savienība un Jaunais laiks neredz pamatu atsaukties bijušās Valsts prezidentes Vairas Vīķes-Freibergas ierosinājumam ģenerālprokuroru izraudzīties atklātā, nevis aizklātā balsojumā, kā to paredz Saeimas Kārtības rullis, vēsta laikraksts Diena.

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS) un Juridiskās komisijas priekšsēdētāja Tautas partijas frakcijas vadītāja Vineta Muižniece uzskata, ka nav pamata mainīt Kārtības rulli, kurā paredzēta vairāku augstu amatpersonu izraudzīšanās aizklātā balsojumā - viņuprāt, šīs normas pieskaņošana konkrētam cilvēkam, ar ko domāts ģenerālprokurors Jānis Maizītis, neliecinātu par labu juridisko praksi.

Jau vēstīts, ka par atklātu balsojumu iepriekš izteicās Vaira Vīķe-Freiberga. «Ņemot vērā šī jautājuma jūtīgumu, mana vēlme būtu, ka Saeima varētu ļoti cēli izlemt to darīt atklātā balsojumā. Tā kā tuvojas vēlēšanas, tas būtu viens veids, kā parādīt tautai, kur katrs stāv,» viņa sacīja Nekā personīga.

«Stabila sistēma nebūtu grozāma kādas politiskās situācijas dēļ. Būtu jāizvairās no tās pakļaušanas priekšvēlēšanu gadam un konkrētai personai,» uzskata Juridiskās komisijas priekšsēdētāja V.Muižniece, kura pieļauj, ka V.Vīķes-Freibergas nodoms ir bijis labs. Taču aizklātā balsošana paredzēta ar noteiktu pamatojumu, un tā esot deputātu brīvas rīcības garants. Līdzīgi noraidošu attieksmi Dienai pret izmaiņām Kārtības rullī pauda arī Saeimas priekšsēdis un viņa pārstāvētās Zaļo un Zemnieku savienības frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis, kurš teica: «Ir noteikta kārtība, kā cilvēki tiek pie amata, un te nekas nav jāmaina.»

Diplomātiskāk formulējot savu viedokli, šoreiz ar kolēģiem vienisprātis ir arī Jaunā laika līdere Solvita Āboltiņa, kura Dienai teica: «Es arī vēlos redzēt Jāni Maizīti amatā, bet tas tiešām ir stipri debatējams jautājums, vai var atteikties no aizklātā balsojuma.»


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas