Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts
Bijušais priekšsēdis Lauris Karlsons ir populārs Mērsraga novadā, par to liecina lielākais atbalsts vēlēšanās. Taču tas nebija pietiekams, lai varu saglabātu. Tagad kā jahtas kapteinis viņš daudz laika pavada jūrā

Mērsraga nedienās neviens neiejaucas

Mērsraga novadā, kas tikai septembra beigās tika pie domes vadītāja, turpinās politiskā nestabilitāte. Viens no pašvaldības nedienu iemesliem varētu būt saistīts ar Mērsraga ostas valdi, kuru vada novada priekšsēdis Roberts Šiliņš. Iespējams, tieši tāpēc netika pieļauta bijušā mēra Laura Karlsona atkārtota nonākšana pašvaldības vadībā. Savukārt viņa pārstāvētā opozīcija dara visu, lai tagadējais priekšsēdētājs nesaņemtu atļauju savienot mēra amatu ar ostas valdes priekšsēža posteni. Tajā viņu apstiprināja augusta beigās.

Vēlēšanās uzvarēja apvienība Demokrātiju visiem, kuru pārstāv Karlsons. Taču tā ieguva tikai četrus no deviņiem mandātiem. Latvijas Zemnieku savienība (LZS) saņēma trīs vietas. Tās saraksta līderis bija ostas pārvaldnieks Jānis Budreika, kurš mandātu nolika, lai turpinātu darbu ostā. Šiliņš pārstāv apvienību Mēs Mērsraga novadam, kurai ir divas vietas. Viņš ir ne tikai ostas valdes, bet arī Engures ezera dabas parka fonda valdes priekšsēdis. Domei ir jālemj par atļauju savienot abus amatus ar darbu domē. Taču koalīcijai ir tikai vienas balss pārsvars, bet pats priekšsēdis lēmuma pieņemšanā nevar piedalīties. Tāpēc vairākkārtēji mēģinājumi saņemt atļauju bijuši neveiksmīgi.

Arī pagājušajā nedēļā domes atļauju mēram iegūt neizdevās, jo neviens no opozīcijas neatnāca uz sēdi un jautājumu nevarēja izlemt kvoruma trūkuma dēļ. Šiliņš šo situāciju Dienai raksturoja kā opozīcijas ļaunprātīgu rīcību, apzināti traucējot domes darbu. Viņš ir vērsies Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM), kā arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā, kas var sodīt pašvaldības vadītāju par neatļautu amatu savienošanu. Priekšsēdis cer, ka kāda no šīm institūcijām palīdzēs rast risinājumu. Viņš pieļauj, ka savas intereses ostā varētu būt arī Karlsonam, kurš, iespējams, arī vēloties vadīt ostas valdi. "Man tur nav nekādu interešu, un es nestrādāšu šauru interešu grupu labā. Es esmu neitrāls," sacīja Šiliņš. Savukārt Karlsons domā, ka priekšsēdis neesot patstāvīgs lēmumu pieņemšanā. Tā kā Karlsona saraksta deputāti nav atbalstījuši jaunās domes vadības ievēlēšanu, tad viņš neredzot pamata balsot arī par atļauju savienot amatus. Abas puses apgalvoja, ka otra ar to nevēlas runāt, tāpēc sarunas nav notikušas.

Visu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas, 23.oktobra, numurā!

Top komentāri

Palaima
P
Izskatás ka te kádam komentétájam sáp védars.
Dina
D
Papētiju šito lietu. Pirmkārt tas negals ar Mersragu ir noticis dēļ šī attēlā redzamā kadra privātām ambīcijām. primitīvi sakot - grib zagt. Tāds man iespaids radās. Loti nesimpatisks iespaids radās. Priecājos, ka viņš ir nobīdīts, bet tikmēr kamēr mums nebūs centralizēta vara un Ulmanis neiecels pagastvečus ar rīkojumu no augšas, prasot stungru finanšu disciplīnu un neatļaujot iedzīvoties, tā arī ies. Pašreiz šādi kā šis attēlā redzamais uztver savu pagastu kā savu ķešu, kur var fenderēt naudu.
Brīt.
B
Te jau būtu jāsāk ar to,ka Budreika tika amatā tikai pateicoties balsu uzpirkšanai,tālāk Šiliņš tur tika,jo ir kā marionete,- kā grib tā viņu baksta,tā arī viņš dara,nevis neitrāls - bet bezmugurkalnieks. Ja arī Karlsons zaga,lai zog,zog un zags arī tagadējie un nākamie. Ja Saeima jau gribēja atlaist esošo vadību,tad tā arī bija jādara,savādāk,te vēl ilgi notiks bērnudārzs,kur divi bērneļi,šajā gadījumā divas koalīcijas nespēj sadalīt konfekti. Vieni par otru gudrāki. Ko vispār lien tur,kur nav saprašana par lietu kārtību.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas