Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

LVRTC analogo apraidi visā Latvijā pārtrauks 1.jūnijā

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) paziņojis, ka 1.jūnijā pārtrauks analogo apraidi visā Latvijā un par to tiks brīdinātas visas raidorganizācijas. Jau ziņots, ka pagaidām nav panākta vienošanās ar TV3, kas nav piekritusi pārejai uz ciparu apraidi tādos termiņos, kā to iecerējis centrs un Nacionālās radio un televīzijas padome (NRTP).

TV3 nav vienīgā kompānija ar kurām vēl notiks sarunas. TV3 ir paudusi vēlmi palikt analogajā apraidē līdz gada beigām, savukārt reģionālā Valmieras TV, kā arī divas vietējās nozīmes televīzijas – Rēzeknes un Talsu TV – LVRTC pagaidām neesot devušas skaidru atbildi par savu turpmāko rīcību.

LVRTC pamatojusi, ka gandrīz visas raidorganizācijas ir sekojušas padomes aicinājumam par pakāpenisku pāreju uz ciparu apraidi, tāpēc 1.jūnijs esot optimālākais laiks analogās TV  raidītāju atslēgšanai. “Situācijā, kad klienti paši atsakās no analogās apraides, LVRTC valde neredz citu iespēju, kā saprātīgā termiņā pārtraukt šī pakalpojuma sniegšanu, jo katra klienta aiziešana no analogās apraides LVRTC rada ievērojamus zaudējumus,” teikts paziņojumā.

TV3 Latvia uzskata, ka 1.jūnijs ir “sasteigts datums” un uzskata to par spiedienu pārejai uz “sadārdzināto digitālo virszemes apraidi”.  Analogā apraide komerckanālam izmaksā lētāk nekā ciparu formātā.

Jau vēstīts, ka LTV7 uz ciparu TV apraidi visā Latvijas teritorijā pāriet no 1.marta, LTV1 un LNT Rīgas apraides reģionā (aptuveni 70 km rādiusā ap Rīgu) - no 1.aprīļa, bet pārējā Latvijas teritorijā – no 1.jūnija. Savukārt TV5 analogajā apraidē vairs neraida kopš 2009.gada 1.decembra.  

Pāreju no analogās uz virszemes ciparu TV apraidi valsts uzdevumā Latvijā realizē Lattelecom sadarbībā ar LVRTC, kurš ir šī projekta partneris infrastruktūras nodrošināšanā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas