Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

LOK prezidents: sportam labāk nekļūs, ja sportisti sēdēs Saeimā

Tāpēc vien, ka sportisti ir parlamentā, vienalga, kādā skaitā, sportam vairāk labuma no tā nebūs, ceturtdien viedokli laikrakstam _Diena _pauž Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis. Arī LOK nekādu atbalstu nejūtot.

A.Vrubļevskis, atbildot uz Dienas jautājumu – kā vērtējat pazīstamu sportistu iekļaušanos kandidātu sarakstos, atbild, ka pēdējos četros gados, kopš Saeimā ir tādi pazīstami sportisti kā futbolists Mihails Zemļinskis un divi olimpieši kanoe airētājs Ivans Klementjevs un svarcēlājs Viktors Ščerbatihs, finansējums sportam ir samazināts divas reizes, «kaut arī pēdējie divi Latvijai ir sagādājuši augstas raudzes medaļas». Tāp;ec viņš neredz nekādu saikni starp sportistu sēdēšanu deputātu krēslos un sporta dzīves uzlabošanos.

A.Vrubļevskis teic, ka esot vispārzināms - partijām patīk piesaistīt spilgtus personāžus, plaši pazīstamus cilvēkus, un sportisti tādi ir, gluži tāpat tās savās rindās labprāt uzņem komponistus, māksliniekus un aktierus.

«Te vairāk jārunā par katra sportista individuālo motivāciju iet politikā. Piemēram, vēlēšanās kandidējošais motobraucējs pasaules čempions motokrosā Kristers Serģis ir vairāk uzskatāms par uzņēmēju nekā sportistu, jo nav sportā jau gadiem. Tātad viņam ir savas intereses būt Saeimā. Pirms divām Saeimām, ja atceramies, bija arī Muļķu partija, kurai atbalstītāju netrūka,» saka A.Vrubļevskis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas