Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Lilita Zatlere būs goda viešņa pirmajos Krievijas latviešu sadziedāšanās svētkos

20. un 21.jūnijā Valsts prezidenta kundze Lilita Zatlere dosies uz Baškortostānu Arhangeļskas rajonā, lai kā goda viešņa, līdzās apvienoto Latvijas diriģentu korim virsdiriģenta Romāna Vanaga vadībā un tautas deju kolektīvam „Druva” no Saldus, piedalītos pirmajos Krievijas latviešu sadziedāšanās svētkos, informē Valsts prezidenta kanceleja.

Tas ir vēsturisks notikums Krievijas latviešiem, jo pirmo reizi uz sadziedāšanos pulcēsies apmēram 150 latviešu biedrību dalībnieki no visdažādākajām vietām Krievijā, uzsver kanceleja. „Daudzi Krievijas latvieši mēros tālu ceļu pāri visai valstij, lai šīs vasaras saulgriežos būtu kopā  - dziedātu latviešu dziesmas un dejotu latviešu tautas dejas. Šie būs ļoti īpaši sadziedāšanās svētki, kurus Krievijas latvieši paši ir izsapņojuši un, par spīti grūtiem laikiem, uzdrīkstējušies šo sapni īstenot. Man ir liels prieks un pagodinājums piedalīties pirmajos Krievijas latviešu sadziedāšanās svētkos, un es ceru, ka tie kļūs par ilglaicīgu tradīciju,” komentējusi L.Zatlere.

Sadziedāšanās svētkos piedalīsies arī cēsinieki, kuru pilsētai jau kopš 2002.gada sadarbojas ar Taras latviešiem Omskas apgabalā. Tāpat šogad par godu īpašajam notikumam arī liepājnieki aizsāk sadarbību ar Krievijas latviešiem.

Viesošanās laikā L.Zatlerei plānota arī tikšanās ar Baškīrijas izglītības ministru,viņa apmeklēs latviešu vidusskolu, latviešu centru un muzeju, kā arī ielīgos Jāņus kopā ar latviešiem no visas Krievijas. Kā dāvanu Krievijas latviešiem Valsts prezidenta kundze sev līdzi vedīs grāmatu izlasi latviešu valodā, kas tiks nodota bibliotēkai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas