Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Liepnieks: ZZS niecīgas izredzes nokļūt valdībā

Tieši Zatlera reformu partija (ZRP) noteiks, vai jaunajā koalīcijā atradīsies apvienība "Saskaņas centrs" (SC) vai arī nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), vērtējot aģentūras LETA veiktās balsotāju aptaujas rezultātus, atzina polittehnologs Jurģis Liepnieks.

Atbilstoši vēlētāju aptaujas datiem, SC Saeimā iegūtu 30 mandātus, "Vienotība" - 22, ZRP - 21, VL-TB/LNNK - 15, bet Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) - 12. Neviena cita partija saskaņā ar aptaujas datiem nav pārvarējusi 5% barjeru, lai iekļūtu Saeimā.

Liepnieks skaidroja, ka pie šāda mandātu sadalījuma iespējami vairāki koalīciju modeļi : SC+ZRP; SC+ZRP+ "Vienotība" un ZRP+"Vienotība"+VL-TB/LNNK. Savukārt ZZS viņš neredzot nevienā no dominējošajiem scenārijiem un šī politiskā spēka izredzes iekļūt koalīcijā esot mazas.

Eksperts skaidroja, ka "Vienotības" līdzšinējā pieredze sadarbībā ar SC un partijas "Pilsoniskā savienība" klātbūtne apvienību "Vienotību" padarot mazāk fleksiblu iespējamajā cīņā par vietu koalīcijā, tāpēc ZRP būs tas spēks, kas izšķirs valsts tālāko attīstību.

"Valdim Zatleram ir izdevies viņa plāns, rosinot Saeimas atlaišanu četras dienas pirms savu pilnvaru beigām. Viņš izvairījies no likteņa kļūt par pensionāru un bijušo prezidentu. Tā vietā Zatlers būs tā politiskā spēka vadītājs, kuram ir "zelta akcija"," sacīja Liepnieks.

Saeimas ārkārtas vēlēšanās sestdien lielāko vēlētāju atbalstu ir guvusi SC, "Vienotība" un ZRP, liecina aģentūras LETA veiktā balsotāju aptauja pie iecirkņiem. Aptaujā 28,89% savu izvēli vēlēšanās jau izdarījušu cilvēku atbildējuši, ka balsojuši par SC. Par 10.Saeimas uzvarētāju "Vienotību" nobalsojuši 20,15%, bet par šovasar izveidoto ZRP - 19,88%. Par VL-TB/LNNK nobalsojuši 13,67% aptaujāto vēlētāju, bet par ZZS - 11,61% vēlētāju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas