Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Lielveikali: pārtikas ražošanas apturēšana būtu padošanās

Lielākās pārtikas veikalu ķēdes _Rimi _un Maxima atbalsta pārtikas ražotāju protestus pret valdības iecerēto nodokļu celšanu, taču cer, ka pārtikas ražotāji neapturēs ražošanu, ko iecerējuši kā iespējamo protesta formu. 

Jau vēstījām, ka Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) biedri draud uz laiku apturēt ražošanu un veikt plašas protesta akcijas, ja valdība neieklausīsies uzņēmējos un turpinās paaugstināt nodokļus.

Mazumtirgotāja Rimi Latvia mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Zane Eniņa atklāja, ka uzņēmums atbalsta Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas iebildumus valdībai pret akcīzes nodokļa paaugstināšanu.

“Ceļot nodokļus, samazināsies iedzīvotāju pirktspēja. Mūs ļoti satrauktu federācijas lēmums uz laiku pārtraukt pārtikas ražošanu, jo lielākā daļa pārtikas, ko tirgojam, sevišķi svaigā produkcija, ir Latvijā ražota,” skaidro Z. Eniņa.

Vai pircējus sagaida tukši plaukti? Z. Eniņa gan nevarēja konkrētāk atbildēt, kuri produkti vairs nebūtu nopērkami, jo federācija nav paziņojusi, kuri tieši ražotāji būtu ar mieru protesta vārdā pārtraukt ražošanu. “Pārtraukt ražošanu ir galēji radikāls lēmums, kuru mēs neatbalstām,” norāda Z.Eniņa.

 “Mēs ceram, ka valdība ieklausīsies pārtikas ražotājos un necels akcīzes preču nodokli. Mēs saprotam pārtikas ražotāju raizes,” atzīst Maximas preses sekretārs Ivars Andiņš. Viņš stāsta, ka pēc iepriekšējām akcīzes nodokļa celšanām alkoholam divu gadu laikā Maximai samazinājusies alkohola pārdošana par 30 %.

“Tas nenozīmē, ka cilvēki dzertu mazāk, vienkārši alkohola patēriņš aiziet “ēnā”,” skaidro Maximas pārstāvis. “Neražot pārtiku vispār būtu galēja padošanās, mēs ceram, ka ražotāji pie tik galējiem soļiem nenonāks,” saka I. Andiņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas