Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Lielupē izveidojies ledus sastrēgums; strauji ceļas ūdens līmenis

Aizvadītajā diennaktī Lielupes augštecē sākusies ledus iešana, un patlaban lejpus Mežotnes ir izveidojies ledus sastrēgums. Ūdens līmenis diennaktī cēlies par 143 centimetriem, informēja Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra hidroloģe Irēna Nikoluškina.

Pēc pašreizējām prognozēm, tuvāko dienu laikā lejpus Mežotnes sastrēgušais ledus varētu pavirzīties nedaudz tālāk līdz Staļģenei. Patlaban nav gaidāms, ka šajā vietā applūstu lielas teritorijas.

Neskatoties uz to, ka pagaidām pļavas klāj ūdens, liela applūšana, kā tas bija pagājušajā gadā, netiek prognozēta, jo straujš ūdens pieplūdums, ko veidotu sniega kušana un lietus, nav gaidāms. Lai sāktos nopietni applūdumi, ūdens līmenim šajā vietā būtu vēl jāceļas par apmēram 130 centimetriem, norādīja Nikoluškina.

Ūdens līmenis straujāk sācis celties visās Latvijas upēs, bet ledus iešana citviet vēl nav novērota. Lielupē no Staļģenes līdz Kalnciemam ūdens līmenis diennaktī cēlies par 30 līdz 60 centimetriem, Ventā pie Lietuvas robežas ūdens līmenis cēlies par apmēram 50 centimetriem, bet pie Kuldīgas tas cēlies gandrīz par metru.

Arī pārējās upēs ūdens līmenis cēlies straujāk nekā iepriekšējās diennaktīs. Daugavas augštecē līmenis cēlies no viena līdz 18 centimetriem, Aiviekstē - no deviņiem līdz 11 centimetriem, Gaujā no astoņiem līdz 12 centimetriem, bet mazākās upītē - Ogrē un Lielajā Juglā - ūdens līmenis diennaktī cēlies par 24 centimetriem.

Tiek prognozēts, ka tuvākajās dienās ūdens līmenis upēs turpinās celties, taču masveidīga ledus kustēšanās vēl nav gaidāma, jo ledus uz upēm joprojām ir samērā biezs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas