Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Laikraksts: PCTVL notiek paaudžu maiņa, par tās seju Latvijā kļūst Sokolovskis

Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā (PCTVL) notiekot paaudžu maiņa, uzskata sociologs Aigars Freimanis. Viņš apstiprina vērojumus, ka Tatjana Ždanoka vadošajās pozīcijās, kurās līdz šim bija Saeimas frakcijas vadītājs Jakovs Pliners, virza Juri Sokolovski, vēsta laikraksts Diena.

Lai arī viņš nešķiet tik apsviedīgs un atvērts kā Saskaņas centra (SC) līderis Nils Ušakovs, arī J. Sokolovskis ir simpātisks jauns cilvēks, kurš pārstāv trīsdesmitgadnieku paaudzi. «Partijas seja ir Ždanoka, bet viņa ir ārpus valsts. Taču Latvijā par partijas seju un gaisotnes noteicēju kļūst Juris Sokolovskis,» sacīja A. Freimanis

PCTVL frakcijā ir tikai pieci deputāti - J. Pliners, J. Sokolovskis, Valērijs Buhvalovs, Miroslavs Mitrofanovs un Vladimirs Buzajevs, kurš ir ļoti strādīgs, par ko liecina ievērojamais iesniegto priekšlikumu un uzstāšanos skaits. Lūgti minēt atšķirības starp SC un PCTVL, kas pamazām atsakās no sava radikālisma, J. Pliners nosauca, piemēram, attieksmi pret tautas vēlētu prezidentu, ko SC atbalsta, bet PCTVL - ne. J. Pliners arī uzsvēra - ja mēs tiktu pie varas, «mēs nepārdotu Latviju Maskavai. Mums jādraudzējas kā ar Austrumiem, tā ar Rietumiem, bet nevar iet uz priekšu ar atpakaļ pagrieztu galvu». Uz jautājumu, kurš no abiem ir līderis, J. Pliners un J. Sokolovskis norādīja, ka viņi viens otru papildinot, jo viena pieredze un otra jaunība dod iespēju strādāt tandēmā. Sarunā ar abiem līderiem bija jūtama vēlme kļūt par politisko spēku, kuru tāpat kā SC jau varētu uztvert kā partiju, kurai ir izredzes strādāt valdībā. PCTVL līdz šim norādīja teju kā vienīgo, ar ko labējās partijas nebija gatavas strādāt kopā vienā valdībā.


Žurnālistes Ināras Egles rakstu PCTVL rokās - zelta akcija lasiet laikrakstā Diena vai arī internetā - sadaļā Šodien laikrakstā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas