Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kuluāros kā īsto kandidāti prezidenta vēlēšanu otrajā kārtā min Āboltiņu

Politiskajos kuluāros izskan - ja Valsts prezidenta amatā pirmajā kārtā neievēlēs Valdi Zatleru un būs jaunas vēlēšanas, īstā kandidāte būšot Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), pirmdien raksta laikraksts Diena. S.Āboltiņa apgalvoja, ka ne ar ZZS, ne kādu citu politisko spēku neesot runāts, kas notiek gadījumā, ja ir jārīko jaunas vēlēšanas.

Uz jautājumu, vai viņa pati varētu kandidēt uz augsto amatu, S.Āboltiņa atbildēja: "Es šobrīd neesmu kandidāte." Patlaban _Vienotības _līdere patiešām nevar būt kandidāte, jo apvienība solās virzīt amatam V.Zatleru. Taču arī no pārējiem jautājumiem par šo tematu viņa izvairījās ar atrunu: "Mani neviens nav uzrunājis ne manā partijā, ne vēl jo vairāk no ZZS puses, kas ir saukuši vairākus savus kandidātus."

S.Āboltiņa arī labi apzinoties, kādas sekas var būt, ja V.Zatleru neievēl, - tikšot grauts parlamenta prestižs, jo izrādīsies, ka deputāti runā vienu, bet dara citu. V.Zatlera neievēlēšana būtu arī Vienotības vājuma pazīme.

Pilnu rakstu lasiet laikraksta Diena pirmdienas numurā!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas