Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Kučinskis un Āboltiņa paziņo, ka ir gatavi sadarboties valdības veidošanā (papildināts - 13:53)

Šodien notikušās tikšanās laikā ar Vienotību izskanēja abpusēja vēlme strādāt koalīcijā, žurnālistiem pēc tikšanās ar partijas pārstāvjiem paziņoja Ministru prezidenta amatam nominētais Māris Kučinskis (ZZS). Arī Vienotības vadītāja Solvita Āboltiņa vēlāk apziņoja, ka Vienotība būtu gatava iesaistīties jaunajā valdībā, tiesa gan viņa nebija pilnīgi pārliecināta, ka Kučinskim izdosies izveidot valdību. Tāpat partija vēl nav vienojusies atbalstīt Kučinski. 

"Esmu gandarīts, ka mēs, ka šajā pusotras stundas sarunā sapratāmies par to, ka abpusējā vēlme ir strādāt tālāk šādā koalīcijā, kāda tā ir," žurnālistiem pēc tikšanās ar Vienotību sacīja Kučinskis.

Viņš atzīmēja, ka tikšanās laikā izskanēja abpusēja vēlme strādāt koalīcijā.

Āboltiņa žurnālistiem sacīja, ka sagaida taisnīgu piedāvājumu no nominētā premjera amata kandidāta. Vēl gan gaidāmas abu pušu sarunas par praktiskiem jautājumiem, kas notikšot pēc nedēļas. Viņaprāt būtu jāsaglabā ministriju proporcijas - Vienotībai saglabājot sešus ministru portfeļus.  

Kā ziņots, Kučinskis šodien tikās ar Vienotības frakciju, lai pārrunātu valdības veidošanas procesu.

Visas trīs opozīcijas partijas apņēmušās neatbalstīt Kučinska valdību.

Savukārt divi no koalīcijas politiskajiem spēkiem - Zaļo un zemnieku savienība (ZZS) un Nacionālā apvienība Visu Latvijai!-TB/LNNK (NA) - jau oficiāli bija pieņēmuši Kučinski atbalstošu lēmumu. Tikmēr Vienotība līdz šim atbalstu Kučinskim vēl nebija solījusi, bet norādījusi, ka iesaistīsies valdības veidošanas sarunās.

Pašlaik partneriem nav vienošanās par atbildības jomu sadalījumu jaunajā valdībā, tomēr ZZS savā pārziņā vēlētos Finanšu ministriju, Zemkopības ministriju, Aizsardzības ministriju, Satiksmes ministriju un Veselības ministriju.

Savukārt NA savā pārraudzībā vēlas saglabāt Tieslietu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības, kā arī Kultūras ministriju.

Tas nozīmē, ka Vienotības pārziņā būtu Iekšlietu ministrija, Ārlietu ministrija, Izglītības un zinātnes ministrija, Labklājības ministrija un Ekonomikas ministrija.

Tomēr Vienotība bija paudusi, ka nepiekritīs atbildības jomu sadalījumam pēc "pārpalikuma principa", iepriekš paziņoja Āboltiņa, piebilstot, ka jaunās valdības veidošana ir jāsāk "no baltas lapas". Viņa norādīja, ka arī Tieslietu ministrijas pārraudzību var pieskaitīt pie Vienotības "sarkanajām līnijām".

ziņa papildināta ar Āboltiņas viedokli, mainīts virsraksts 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēl viens vaibsts televīzijas portretā

Par publisko skandālu saistībā ar Latvijas Televīzijas lēmumu rīkot EP priekšvēlēšanu diskusijas krievu valodā Guntars Gūte sarunājas ar politologu Jāni Ikstenu.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas