Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Koķe: vairākās reģionālajās augstskolās varētu būt problēmas ar kvalitātes kritēriju izpildi

Ir vairākas reģionālās augstskolas, kurām līdz ar mācībspēku aiziešanu pensijā ir problēmas izpildīt kvalitātes kritērijus, un, iespējams, tās vajadzēs likvidēt vai apvienot, BNS sacīja izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS).

"Faktiski jau situāciju raksturo, neteiksim, ka negaidīta, bet diezgan vienkārša iezīme - tad, kad pieņēma lēmumu, ka pensijas vecuma strādājošajiem varēs maksāt tikai 30% pensiju, tas bija kā lakmusa papīrītis, kas notiek ar Latvijas augstskolām. Kā izrādījās, faktiski ir apdraudēta dažu reģionālo augstskolo pastāvēšana, jo tās vairs nevar kvalificēties mācībspēku kvalitātes kritērijiem," Koķe atzina.

Tomēr uz jautājumu, cik šādas augstskolas, kuras varētu nekvalificēties kritērijiem patlaban ir, viņa bija izvairīga, tās vārdā nenosaucot, vien norādot, ka valsts augstskolu vidū tādas ir dažas, "nu, divas es nosaukšu".

"Tā kā es domāju, ka tas ir jautājums par kvalitāti, un patlaban patiešām ir apdraudētas augstskolas, ja tās nekvalificēsies kvalitātes kritērijiem. Kvalitātes kritērijus jau nu gan mēs nevaram pazemināt augstākajā izglītībā," ministre vēl uzsvēra.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas