Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

Koķe "Latvijas Forumā" cer sagaidīt iedzīvotāju atbalstu skolu tīkla reformām

Jaunnedēļ plānotajā "Latvijas Forumā", kurā šoreiz iedzīvotāji tiks aicināti izteikties par izglītības jautājumiem, izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (Zaļo un zemnieku savienība) cer sagaidīt iedzīvotāju atbalstu pārmaiņām skolu tīklā.

Ministre aģentūrai BNS atzina, ka ir pateicīga Valsts prezidentam Valdim Zatleram par iniciēto forumu, arī pati tajā plāno piedalīties, bet no tā sagaida iedzīvotāju atbalstu skolu tīkla reformām.

"Pirmām kārtām mēs ceram uz zināmu atbalstu, ka arī iedzīvotāji teiks - jā, pārmaiņas attiecībā uz skolu tīklu ir nepieciešamas," Koķe sacīja un piebilda, ka jau dzirdējusi par vairākām vecāku ierosmēm, piemēram, gatavību veidot fondu pagarināto dienas grupu atbalstam.

"Es domāju, ka nevar jau cerēt, ka šeit kaut kādas simts galvas zina visu.. Manuprāt, kamēr cilvēki runā, lielgabali klusē. Tas ir labi - runāt, sarunāties, klāstīt savu viedokli, tas vienmēr ir labāk," viņa uzsvēra.

Koķe arī pastāstīja, ka jūniju pavadījusi, skaidrojot skolotāju profesionālajām asociācijām izmaiņas nozarē, un šī nepastarpinātā komunikācija, apmainīšanās ar viedokļiem viņai esot ļoti svarīga.

"Es, piemēram, visu jūniju pavadīju - kā man teica kā krīzes menedžere - sarunās ar skolotāju profesionālajām asociācijām, lai stāstītu, lai rādītu, lai skaidrotu tiešsaistē, nevis caur kāda interpretāciju. Tas ļoti daudz ko dod. Tas dod arī man ļoti daudz," ministre atzina, gan arī piebilstot, ka visu izstāstīt jau, protams, nevar, sevišķi laikā, kad situācija mainās pa stundām un laika tikko pietiek izdarīšanai.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidenta Stratēģiskās analīzes komisija (SAK) 19.augustā rīkos otru "Latvijas Foruma" diskusiju, šoreiz par izglītības jautājumiem - "Atbalsta formas/veidi Latvijas skolām reformu laikā", aģentūru BNS informēja prezidenta Preses dienests.

Pasākums sāksies plkst.15 vienlaicīgi septiņās Latvijas pilsētās - Cēsīs, Jēkabpilī, Jelgavā, Madonā, Mazsalacā, Ogrē un Valmierā. Diskusijā Cēsīs piedalīties plānojis arī Valsts prezidents Valdis Zatlers, bet izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe - Ogrē.

Foruma galvenais mērķis ir sniegt idejisku atbalstu vecākiem, pedagogiem un skolām, tāpēc SAK iedzīvotājus diskusijā aicina dalīties ar konstruktīviem, pozitīviem un uz sadarbību vērstiem priekšlikumiem.

"Diskusija ir nepieciešama, jo strauji pieaug neskaidrību gūzma par to, kā skolām turpmāk strādāt un kāda veidojas Latvijas izglītības sistēma. Svarīgi ir zināt un spēt precīzi formulēt, kāds ir sabiedrības pasūtījums izglītībai, un saskaņot redzējumus par to, ko vēlas vecāki, darba devēji, pašvaldības, sabiedrība kopumā. Svarīgi ir saskatīt, kādi lēmumi un tālākā rīcība būs nepieciešama jau tuvāko mēnešu laikā, lai notikumi nepārsteigtu pilnīgi nesagatavotus," norādījis SAK priekšsēdētājs Roberts Ķīlis.

Diskusijā izskanējušos praktiskos ieteikumus un labas prakses piemērus, kā skolām veiksmīgi darboties un attīstīties arī grūtos laikos, SAK apkopos un publicēs ideju portālā internetā - www.saki.lv, kā arī iesniegs pēc piekritības valsts un pašvaldības dienestiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas