Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

KNAB pārbaudījis iespējamo Bičevska nonākšanu interešu konfliktā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) pārbaudījis iespējamo Finanšu ministrijas (FM) valsts sekretāra Mārtiņa Bičevska nonākšanu interešu konfliktā, kļūstot par Latvijas Komercbanku asociācijas prezidentu, un secinājis, ka likumā noteiktie ierobežojumi un aizliegumi neliegs Bičevskim stāties jaunajā amatā.

Kā informēja KNAB preses pārstāve Ieva Karlsberga, saskaņā ar likumā "Par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā" noteikto, interešu konflikts ir situācija, kurā valsts amatpersonai, pildot valsts amatpersonas amata pienākumus, jāpieņem lēmums vai jāpiedalās lēmuma pieņemšanā, vai jāveic citas ar valsts amatpersonas amatu saistītas darbības, kas ietekmē vai var ietekmēt šīs valsts amatpersonas, tās radinieku vai darījumu partneru personiskās vai mantiskās intereses.

Likumā teikts, ka valsts amatpersonai divus gadus pēc tam, kad tā beigusi pildīt attiecīgā amata pienākumus valsts vai pašvaldības institūcijā, aizliegts iegūt tāda komersanta mantu, kā arī kļūt par dalībnieku, akcionāru, biedru vai ieņemt amatus tādā komercsabiedrībā, attiecībā uz kuru šī valsts amatpersona, pildot savus pienākumus, pieņēmusi lēmumu par iepirkumu valsts vai pašvaldības vajadzībām, valsts vai pašvaldības finanšu līdzekļu, valsts vai pašvaldības privatizācijas fonda līdzekļu piešķiršanu, veikusi uzraudzības, kontroles vai sodīšanas funkcijas.

KNAB konstatējis, ka Latvijas Komercbanku asociācija nav komercsabiedrība, bet ir sabiedriska organizācija, līdz ar to uz Bičevski, stājoties Latvijas Komercbanku asociācijas prezidenta amatā, nav attiecināmi likumā noteiktie ierobežojumi.

Kā ziņots, 11.martā Latvijas Komercbanku asociācijas biedru pilnsapulcē Bičevskis tika ievēlēts par asociācijas jauno prezidentu.

Plānots, ka savus jaunos darba pienākumus Bičevskis sāks pildīt no 1.maija, jo līdz tam laikam būs paveicis svarīgākos pienākumus FM. Savukārt līdz 1.maijam Komercbanku asociāciju turpinās vadīt Teodors Tverijons, kurš arī pēc tam turpinās strādāt algotu darbu asociācijā un konsultēs jauno prezidentu.

Kā ziņots, 2008.gada jūnijā Bičevskis sāka pildīt FM valsts sekretāra pienākumus. Kopš 2004.gada viņš bija Tieslietu ministrijas valsts sekretārs, bet pirms tam Bičevskis bija Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldes priekšnieks. Bičevskis arī kandidējis 7.Saeimas vēlēšanās no Tautas partijas saraksta un kādu laiku bijis Saeimas deputāts. Bičevskim ir augstākā juridiskā izglītība, liecina aģentūras LETA arhīva dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas