Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

KNAB nekonstatē interešu konfliktu, Rozentālei pēc ministres darba atgriežoties LIC vadībā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) nav konstatējis interešu konfliktu, veselības ministrei Baibai Rozentālei (Tautas partija) atgriežoties Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) vadībā.

KNAB runasvīrs Andris Vitenburgs teica, ka pārbaudes gaitā KNAB nav konstatējis pārkāpumus - likumā noteikto ierobežojumu un aizliegumu neievērošanu bijušās ministres darbībās, stājoties LIC direktores amatā, attiecībā uz kuru viņa kā veselības ministre ir pieņēmusi lēmumus.

Jau ziņots, ka KNAB maija beigās sāka pārbaudi, vai Rozentāle ar atgriešanos LIC vadībā nav pārkāpusi likumu par interešu konflikta novēršanu valsts amatpersonu darbībā.

Pārbaudi lūdza sākt KNAB partijas "Jaunais laiks" (JL) Saeimas frakcijas deputāts Ainars Latkovskis.

Rozentāle jebkādu iespējamu interešu konfliktu noliedz, paužot pārliecību, ka vēršanās pret viņu saistāma ar politisko cīņu un viņu kā spēcīgu politisko spēlētāju.

Pērn neilgi pēc stāšanās ministres amatā Rozentāle ierosināja LIC pievienot Tuberkulozes un plaušu slimību valsts aģentūru, pārņemt Seksuāli transmisīvo un ādas slimību centra funkcijas un daļu Sabiedrības veselības aģentūras funkciju, šādi būtiski palielinot iestādes budžetu. Par LIC vadītāja pienākumu izpildītāju šajā laikā tika apstiprināts Jāzeps Keišs. Jauns vadītājs iestādei netika meklēts, faktiski nodrošinot, ka Rozentāle pēc ministres pienākumu pildīšanas varēs atgriezties šajā darbā, iesniegumā KNAB uzsvēra Latkovskis.

Līdz ar to Rozentāle varētu būt pārkāpusi likumu, kas noteic, ka valsts amatpersonai ir aizliegts, pildot valsts amatpersonas pienākumus, sagatavot vai izdot administratīvos aktus, veikt uzraudzības, kontroles, izziņas vai sodīšanas funkcijas, slēgt līgumus vai veikt citas darbības, kurās šī valsts amatpersona, tās radinieki vai darījumu partneri ir personiski vai mantiski ieinteresēti. Tāpēc KNAB būtu jāvērtē, vai šāda Rozentāles rīcība nav vērtējama kā interešu konflikts, norāda Latkovskis.

Rozentāle sacīja, ka no juridiskā viedokļa interešu konflikts šajā gadījumā nav pārkāpts, pretējā gadījumā Valsts kancelejas Juridiskais departaments nedotu piekrišanu viņas ceļam atpakaļ uz LIC. Esošā kārtība nosakot, ka darbinieks nedrīkst atgriezties kapitālsabiedrībās, attiecībā uz kurām pieņēmis lēmumus, bet valsts aģentūrās drīkst atgriezties darbā.

Savukārt, runājot par to, ka, viņai esot veselības ministrei, Infektoloģijas centru vadījis pienākumu izpildītājs un pēc tam viņa varējusi atgriezties LIC vadībā, Rozentāle pauda, ka neesot neviena reglamentējoša dokumenta, kas nosaka, cik ilgi viens cilvēks var būt pienākumu izpildītājs kādā iestādē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas