Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Kleckins sašutis par Mamikina raidījumu kanālā TV5

Noskatoties šo pārraidi, biju ļoti sašutis, Latvijas Avīzei komentējis Nacionālā radio un televīzijas padomes (NRTP) vadītājs Ābrams Kleckins. Raidījums kļuvis bezkaunīgāks un tas notiek reitingu dēļ, tā uzskata padomes priekšsēdis.

Jau vēstījām, ka plašu rezonansi guvis žurnālista Andreja Mamikina 18.novembra raidījums, kurā tika runāts par vēsturi. Studijā bija vēsturnieks Igors Gusevs, bet skatītājiem tika uzdots jautājums ar trim atbilžu variantiem. Raidījuma skatītājiem tika jautāts: kas bija Latvijas neatkarības iegūšana - varonīgu cīņu rezultāts, vēsturiska nejaušība vai liktenīga kļūda. Raidījumā formāts ir tiešraide, uz kuru tiek aicināts viens viesis un viņam jautājumus uzdod gan raidījuma vadītājs, gan televīzijas skatītāji. NRTP ir ierosinājusi lietu, saskatot 18.novembra raidījumā nacionālā goda un cieņas aizskārumu.

"Formulējumi jau uz robežas starp to, ko drīkst un ko nedrīkst atļauties masu medijos," Latvijas Avīzei vērtējis Ā.Kleckins. Viņš vērsa uzmanību, ka neesot pieņemams arī tas, kā A. Mamikins atbildējis un norājis skatītājus, kuri atļāvušies izteikt citādu viedokli. NRTP līderis uzskata, ka raidījums ir kļuvis nevis asāks, bet gan bezkaunīgāks. "Nezinu, kā šajā gadījumā būs ar juridiskajiem formulējumiem, bet ētiskajā ziņā redzētais ir nepieņemami demokrātiskā sabiedrībā," Latvijas Avīzei pauda Ā.Kleckins.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas